АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир освятив мозаїку в давньому храмі Коломиї

П'ятниця, 09 квітня 2021, 10:16
На свято Благовіщення Пречистої Діви Марії, 7 квітня, у найдавнішому храмі Коломиї, Благовіщенській церкві, відбулося Архиєрейське Богослужіння, яке очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ владика Володимир Війтишин.

Традиційно архиєрея зустрічали на подвір'ї святині. Діти вручили митрополиту хліб та сіль, а о. Андрій Танасійчук запросив митрополита Володимира очолити Архиєрейську Божественну Літургію. Митрополит розпочав Службу Божу у співслужінні із духовенством.

Роздумуючи над недільним Євангелієм, архиєрей звернув увагу вірян на таїнство свята Благовіщення Пречистої Діви Марії. За його словами, тисячами років небо і земля та все людство чекало на відповідь Пречистої Діви Марії, яка проказала слова нашого спасіння: «Ось я, Господня слугиня. Нехай зі мною станеться по Твоєму слову».

«Яке це радісне і благословенне таїнство святої віри. Радіймо, християни, що маємо на небі могутню заступницю, покровительку, Матір нашого Спасителя і Бога, яка є Матір'ю наших безсмертних душ, яка любить нас і бажає, щоб ми всі осягнули вічне щастя у Царстві Небеснім. Наша земля – це долина сліз і болю, засіяна сотнями і тисячами станиць Пречистої Богоматері, де Вона чудесним чином допомагає та лікує тих, хто з сильною вірою та довір'ям приходить до Неї, просить Її допомоги – у Крилосі, Гошеві, Погоні, Зарваниці, Почаєві, Люрді, Фатімі», – заохотив молитовно звертатися до Богородиці проповідник.

Після служби митрополит Володимир освятив мозаїку ікони Благовіщення, якою прикрашена грота на подвір'ї храму.

На завершення архиєрей привітав усіх вірних з храмовим святом та благословив, бажаючи вірянам постійної опіки Пресвятої Богородиці.

Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next