АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир освятив найбільший храм в Івано-Франківську

Вівторок, 27 липня 2021, 14:59
25 липня архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин освятив новозбудовану церкву Святих Володимира і Ольги та престол у храмі на вул. Вовчинецька, 223.

Традиційно владику зустріли на подвір'ї святині. Діти вітали митрополита хлібом-сіллю, а настоятель парафії прот. Іван Яковлюк запросив його очолити Божественну Літургію. Вже на початку відвідин владика Володимир здійснив чин освячення нового храму та престолу, на якому буде звершуватися безкровна жертва нашого Спасителя.

По завершенні Чину освячення храму митрополит розпочав Божественну Літургію у співслужінні з численно зібраним духовенством.

Роздумуючи над недільним Євангелієм, архиєрей звернув увагу на те, що побудувати храм означає здійснити діло надзвичайної святості: звести місце перебування Бога серед людських дітей, створити місце молитви, спорудити святий вівтар, де до Всевишнього линутиме не тільки хвала і подяка, а й стогін страждання, розчарувань та жертв, які супроводжують людське існування.

«Воістину, чи існує така установа, яка віддавала б служінню людині більше, ніж священний дім Божий – свята Церква?! Це місце для всіх – вона належить містам і селам та прикрашає їх, вона належить усьому народу, позаяк є одним із красномовних виявів духовної культури і працелюбності народу», – наголосив митрополит.

Під час проповіді владика розповів про князя Володимира і княгиню Ольгу, наголосивши на їх святості. 

«Ми сьогодні розуміємо, що, хрестячи народ, рівноапостольний князь Володимир зробив велике благо для наступних поколінь і особисто для нас. Роздумуючи над минулим і сьогоденням, дякуймо Богові за цей великий дар святої віри для нашого народу», – розповів владика Володимир.

По завершенні Божественної Літургії митрополит уділив усім присутнім своє архиєрейське благословення.

На завершення візиту митрополит вручив подячні грамоти жертводавцям та всім, хто зробив внесок у спорудження храму. Після цього всі спільно помолилися «Боже, великий, єдиний», заносячи свої молитви до Всевишнього за мир та спокій в Батьківщині. Варто зазначити, що на цю подію громада очікувала ледь не чверть століття.

Радість святкування також розділили численні гості, серед яких мер міста пан Руслан Марцінків.

ugcc.if.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next