АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир освятив пам'ятну дошку отцю Зеновію Кисілевському

Вівторок, 15 червня 2021, 13:08
13 червня архієпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин з пастирським візитом відвідав парафію Покрову Пресвятої Богородиці с. Терновиця Тисменицького району. Під час візиту владика звершив Архиєрейську Божественну Літургію, а також освятив пам’ятну дошку отцю Зеновію Кисілевському.

Численні вірні, молодь та діти на церковному подвір’ї радо вітали митрополита щирими усмішками та словами. За українським звичаєм діти вручили владиці Володимирові хліб та сіль, а адміністратор парафії о. Володимир Канюк запросив митрополита очолити святкові богослужіння.

Розпочалися урочистості із спільної Архієрейської Божественної Літургії, під час якої з владикою співслужили численні священнослужителі Івано-Франківської архиєпархії. Під час проповіді митрополит Володимир роздумував над уривком з Євангелія у неділю Отців Першого Нікейського Собору.

Свята Церква цю неділю присвятила пам’яті святих отців, що охоронили первісних християн від фальшивої науки священника Арія, який у 3-му столітті виступив проти Церкви.

За словами митрополита, святі отці – це приклад того, як потрібно обороняти свою віру, не дати можливості, щоб хижі вовки вдиралися у християнську отару і безжалісно роздирали її, відриваючи вірних від Христа.

«Насамперед потрібно оживити нашу особисту віру в родинах дотримуватися християнських основ і в такому дусі виховувати дітей, онуків та правнуків», - пояснив проповідник.

Митрополит наголосив на тому, що ми часто питаємо себе: а що я можу зробити для оборони нашої прадідівської віри? «Обороняти нашу віру потрібно всюди, де тільки бачимо в цьому потребу. Ми повинні зберігати послух нашому церковному проводові, тоді не зійдемо на манівці, але здобудемо перемогу над нашими видимими і невидимими ворогами», – закликав вірних архиєрей.

Після Літургії владика освятив пам’ятну дошку ісповідникові віри, безстрашному Христовому апостолові, великому синові українського народу і Католицької Церкви о. Зеновію Кисілевському та подякував усім парафіянам за їхній вклад у розвиток парафіяльного життя.

Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next