АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир Війтишин освятив дитячий садок у колишній резиденції Андрея Шептицького

Середа, 28 жовтня 2020, 09:49
У неділю, 25 жовтня, у селі Братківці на Івано-Франківщині місцева громада відзначила потрійне свято парафії, яке очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин.

Архиєрей спільно з духовенством та вірними помолилися Божественну Літургію з нагоди п’ятнадцятиліття освячення храму Преподобної Параскеви.

Під час проповіді митрополит Володимир привітав усіх парафіян із визначним святом у їхній спільноті, адже завдяки їхнім зусиллям вдалося спорудити новий та затишний храм.

Після Архиєрейської Божественної Літургії на парафіяльному подвір'ї відбулося освячення наріжного каменю для будівництва нової парафіяльної резиденції в с. Братківці.

Завершальними та не менш важливими моментами урочистостей стали відкриття та освячення дитячого садочка, який розмістився у відреставрованій і відремонтованій резиденції митрополита Андрея Шептицького. Споруда з 1886 року, але добре збереглася. У цій будівлі був написаний знаменитий лист митрополита Андрея «До моїх любих гуцулів». Владика Володимир Війтишин також освятив пам'ятну дошку, де вказано: «Саме тут єпископ Станиславівський Андрей Шептицький (29.07.1865 - 01.11.1944) написав V Пастирський лист «До моїх любих гуцулів!», виголошений у місцевій церкві в день Святого архистратига Михаїла 21 листопада 1900 р. Б.». Тому, як нагадування про це, на фасаді будівлі встановили пам’ятну дошку.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next