АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир (Війтишин) здійснив поїздку до прифронтової зони

Неділя, 17 грудня 2017, 18:13
У понеділок, 11 грудня, група волонтерів з БФ «Карітас-Івано-Франківськ» на чолі з Архиєпископом і Митрополитом Івано-Франківським Володимиром (Війтишиним) вирушила на східні терени нашої Батьківщини, які через воєнні дії й досі перебувають у скрутному становищі.

Після двох діб у дорозі група прибула до Волновахи. Приїхавши у прифронтове місто, аби допомогти переселенцям, франківці передали у Карітас Волновахи 150 продуктових наборів та 250 наборів мийних засобів для постраждалих в рамках проекту «Надання гуманітарної допомоги та організація заходів з інтеграції ВПО Волноваського району Донецької області» за фінансової підтримки Welthaus єпархії Грац (Австрія). Цей проект розрахований на півроку і, окрім гуманітарної допомоги, для дітей та батьків передбачені заходи дозвілля, гурткові заняття та тренінги з соціальної адаптації на базі Карітасу Волновахи.

У Волновасі Митрополит Володимир та директор «Карітасу-Івано-Франківська» о. Володимир Чорній також зустрілися з головою райдержадміністрації Олександром Баранником та з головою районної ради Валерієм Лубінцем, аби обговорити питання налагодження соціального служіння та виділення земельної ділянки для будівництва храму, за який, згідно з рішенням Синоду Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, відповідальна Івано-Франківська архиєпархія.

Перебуваючи на Донеччині, владика Володимир та благодійники з «Карітасу» відвідали українських захисників з батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Івано-Франківськ». Зустріч була особливо тепла, оскільки Івано-Франківська архиєпархія вже не один раз матеріально підтримувала цей батальйон. Також волонтери передали допомогу у Попасну для бійців 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, що дислокується в Коломиї.

У поїздці на Схід, окрім Митрополита Володимира, взяли участь: синкел соціального служіння та директор БФ «Карітас-Івано-Франківськ» о. Володимир Чорній, священнослужителі з архиєпархії о. Федір Бойко, о. Роман Дармограй та волонтери «Карітасу».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next