АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир Війтишин зустрівся з капеланами

П'ятниця, 07 грудня 2018, 11:36
Зустріч Івано-Франківського Митрополита Володимира Війтишина зі священиками, які здійснюють капеланське служіння, відбулася в конференц-залі архиєпархіального управління. У ній взяли участь двадцять п’ятеро ієреїв, а також представники Курії.

Звертаючись до присутніх, владика зауважив, що протягом цього року представники Курії старалися зустрітися з душпастирями всіх протопресвітеріатів, а тому на кінець цього року він виявив бажання зустрітися також з тими отцями, які виконують капеланське служіння. «Капелан є той, хто завжди перебуває поруч із людиною. Ви служите в лікарнях, розділяючи з людьми їхні фізичні немочі. Ви служите у в’язницях, даруючи нашим вірним надію. Врешті, ви служите для наших захисників тут, у військових частинах, а також там – перед обличчям ворога. Саме тому капеланська служба – одна з найважливіших в нашій Церкві», – сказав під час зустрічі Митрополит Володимир.

Відтак архиєрей розповів про здобутки архиєпархії протягом цього року та поцікавився основними проблемами присутніх душпастирів. Після цього відбулося обговорення конкретних питань.

На завершення зустрічі отці-капелани подякували Митрополиту за підтримку та благословення.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next