АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир Війтишин та представники благодійних організацій провели засідання щодо допомоги потерпілим від повені

Понеділок, 29 червня 2020, 11:07
25 червня відбулося робоче засідання митрополита Володимира Війтишина з представниками благодійних організацій Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ. Основною темою на порядку денному стало обговорення можливої допомоги особам, які постраждали внаслідок паводкової ситуації на теренах Прикарпаття.

У зустрічі взяли участь представники благодійних організацій Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, зокрема представники архиєпархіального Координаційного антикризового центру, директор БФ «Карітас» Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ о. Володимир Чорній та директор Мальтійської служби допомоги Роман Яручик.

На початку засідання митрополит Володимир разом із присутніми проаналізував благодійну та волонтерську діяльність Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ під час пандемії коронавірусу Covid-19. Після цього учасники наради зосередили увагу на вивченні ситуації щодо стихійного лиха на Заході України.

Митрополит Володимир наголосив на необхідності, як і у випадку з пандемією, першим кроком надати невідкладну допомогу найбільш потерпілим від повені та скоординувати дії усіх трьох благодійних центрів. Також архиєрей звернув увагу на важливість діяльності в цій ситуації місцевих священників. На його думку, одна і друга проблема вказують на потребу більш далекоглядних заходів, які полягатимуть у формуванні ширшої волонтерської свідомості нашого народу. У цьому контексті присутні поділилися як власним, так і запозиченим досвідом у Західних партнерів, зокрема Німеччини.

Було заплановано, щоб на наступних зборах протопресвітерів, які відбудуться 1 липня, керівники усіх благодійних центрів Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ представили проєкти для розвитку соціальної діяльності при парафіях.

Крім того, усім трьом благодійним центрам доручено ретельно моніторити ситуацію, щоби Церква могла активно долучитися до допомоги в подоланні наслідків повені.

Як перший крок, Мальтійська служба допомоги відправила три тонни питної води та сто продуктових наборів до с. Нижнів Тлумацького р-ну. Також і БФ «Карітас» Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ у п’ятницю доставив найбільш потребуючим сто продуктових наборів.

Від сильної зливи постраждав як Івано-Франківськ, так і ціла низка районних центрів та сіл. Станом на 25 червня на Прикарпатті підтопленими залишаються тридцять три населені пункти. Тимчасово покинули свої домівки сто сорок три людини.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next