АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир в Івано-Франківську відкрив перший в Україні пам'ятник "Руській трійці"

Вівторок, 31 грудня 2013, 14:41
У переддень Нового року в Івано-Франківську відбулося урочисте відкриття і освячення першого в Україні пам'ятника "Руській трійці".

«Велика радість, що можемо відкрити і освятити такий величавий пам’ятник «Руській трійці»… Це великий крок у пам'яті і пошануванні тих, які відстоювали українське, формували свідомість нації…» - зазначив Митрополит Володимир після освячення, в якому співслужили представники всіх християнських конфесій міста Івано-Франківська.

ієрей Юрій Трухан, прес-секретар
Івано-Франківської архиєпархії

ДОВІДКА:

Встановлено пам'ятник у сквері позаду медичного університету, скульптор — Володимир Довбенюк. Ініціатива спорудження пам'ятника “будителям” належить спілці краєзнавців, її в 2010 році підтримала Івано-Франківська міська рада. А от кошти зібрала громада під час історико-патріотичної акції “Збудуймо методом народної будови в Івано-Франківську перший в Україні пам’ятник “Руській трійці”.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next