АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир (Війтишин): «Ми є дітьми однієї Церкви»

Середа, 14 березня 2018, 11:15
13 березня в Івано-Франківському архиєпархіальному управлінні відбулися збори Галицького протопресвітеріату. Очолив засідання Митрополит Володимир (Війтишин).

Після спільної молитви та реєстрації присутніх був зачитаний протокол попередніх зборів. Згодом отці мали нагоду роздумати над уривком з Євангелія від Матея, йде мова про молитовне читання Святого Письма «Lectio Divina».

По завершенні роздумів над Словом Божим Архиєпископ і Митрополит Володимир (Війтишин) звернувся до священнослужителів. Він наголосив про мету, з якою збори Галицького протопресвітеріату відбуваються в архиєпархіальному управлінні: «Ми є дітьми однієї Церкви, тому всі разом тут зібралися задля налагодження ще тіснішої співпраці між парафіяльними священиками та курією архиєпархії». 

Прот. Степан Балагура – судовий вікарій Івано-Франківської архиєпархії, більш детально розповів присутнім про функціонування курії та її структур. 

Прот. Олег Каськів – синкел у справах духовенства та священичих родин, наголосив на важливості реалізації Стратегії УГКЦ до 2020 року, особливо на втіленні рішень Архиєпархіального собору та Резолюцій VI сесії Патріаршого Собору, що стосується парафіяльного рівня, а також закликав кожного священика до ревної праці для спасіння повірених йому душ. 

Сестра Юліана Дзюбата  – голова Катехитичної комісії, представила основні напрямні  катехизації на парафіях. Відтак о. Іван Стефурак – заступник головного редактора архиєпархіального часопису «Нова Зоря», закликав усіх присутніх стати творцями розвитку цієї газети та місіонерами її поширення.

Наприкінці зборів прот. Віталій Максимів – віце-економ Івано-Франківської архиєпархії, розповів учасникам засідання про економічні питання, які є актуальними та стосуються Галицького протопресвітеріату. Засідання завершилося спільною молитвою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next