АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир Війтишин очолив панахиду в День Героїв України

Понеділок, 24 травня 2021, 11:14
23 травня в Івано-Франківську відзначали День Героїв. На честь цього свята у Меморіальному сквері панахидою вшанували полеглих Героїв та організували марш слави УПА.

Панахиду у Меморіальному сквері очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин у співслужінні духовенства. 

«Завдяки цій самопожертві наших Героїв, яких сьогодні вшановуємо, ми маємо нашу Батьківщину – Україну. Подібно, як без Господньої жертви не було б Воскресіння, так і через жертву цих нових Героїв ми сьогодні можемо мати спокійне небо над головою. Молімося, щоби той Божий мир направду запанував на Землі, особливо в Україні. Молімося, щоби та жертва вже невдовзі дала свій плід і ми всі вітали одне одного – цілою нашою країною!» – наголосив митрополит Володимир.

Опісля мер Івано-Франківська Руслан Марцінків вручив відзнаки міського голови «За честь і звитягу» колишнім військовослужбовцям Державної прикордонної служби, які у 2014-2015 роках брали безпосередню участь в антитерористичній операції: Ігорю Пащенку, Олександру Іпатову та Дмитру Баланюку.

Довідково:

День Героїв – щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків – борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також Героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни.

День Героїв – це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків – борців за волю України та є символом незборимості української нації.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next