АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир (Війтишин) зустрівся з парафіяльними священиками Івано-Франківська

Середа, 19 вересня 2018, 13:50
«Сьогодні головним напрямком нашого служіння в парафіях повинно стати катехитичне та соціальне служіння нашим вірним. Я переконаний, що добрий парох має знати всіх своїх парафіян: чим вони живуть та що переживають», - такими словами звернувся до священнослужителів Північно-західного протопресвітеріату м. Івано-Франківська Митрополит Володимир (Війтишин).

У вівторок, 18 вересня, в Івано-Франківському архиєпархіальному управлінні продовжилися зустрічі працівників курії архиєпархії з парафіяльними душпастирями. Цього разу на зборах були двадцять чотири священики Північно-західного протопресвітеріату м. Івано-Франківська на чолі з митр. прот. Борисом Гобиром.

Після спільної молитви до присутніх звернувся владика Володимир. Він розповів про основні напрацювання Синоду Єпископів УГКЦ-2018, наголошуючи на головному місці катехизації в житті парафії.

«Усі наші зустрічі покликанні зробити нашу співпрацю – парафії та архиєпархіального управління ще тіснішою. Хочу, щоб ми завжди були готові почути одне одного», - розпочав Митрополит.

Він також розповів про цьогорічні табори для дітей «Веселі канікули з Богом» в урочищі Підлюте. Пригадуємо, що в них взяло участь дев’ятсот двадцять одна дитина, з них сорок двоє – це діти з малозабезпечених сімей та інших пільгових категорій. «Це наші діти, з наших парафій, тому мусимо ще краще працювати, щоб вже в наступному році ще більше дітей могли так гарно проводити час своїх канікул», - сказав архиєрей.

Після нього слово мав судовий вікарій архиєпархії прот. Степан Балагура. Священнослужитель продовжив думку Митрополита  щодо важливості катехизації. «Якщо ми не навчимося передавати віру нашим дітям, нашій молоді – можемо вважати нашу працю незадовільною», – вважає судовий вікарій.  Отець Степан також зауважив, що головна мета цих зустрічей – дати можливість парафіяльним отцям мати безпосередній контакт із владикою.

Відтак на зібранні були розглянуті актуальні питання з життя архиєпархії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next