АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир Війтишин закликає не нехтувати карантинними обмеженнями

Вівторок, 18 серпня 2020, 11:07
Сьогодні, 17 серпня, архієпископ і митрополит Івано-Франківський владика Володимир Війтишин взяв участь у зустрічі представників релігійних конфесій із керівництвом Івано-Франківської обласної державної адміністрації.
Фото: Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ Фото: Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ

На зустрічі було наголошено, що останнім часом у суспільстві почали легковажити карантинними обмеженнями. У той час, як коронавірусна недуга, на превеликий жаль, щодня продовжує забирати життя тисяч людей.

Ми не можемо нехтувати ні своїм здоров’ям, ні здоров’ям своїх ближніх. Через це хочемо пригадати всім вірним і духовенству, що карантин триває, а тому просимо ретельно дотримуватися карантинних обмежень.

Очевидно, чимало вже зроблено на шляху допомоги постраждалим від цієї хвороби, однак попри різні заходи безпеки ризик захворіти залишається.

Ми закликаємо всіх наших вірних до ще ревнішої молитви до всемогутнього Господа за припинення цієї пандемії, за здоров’я хворих, а особливо за всіх медичних працівників. Пам’ятаймо, дорогі у Христі, що, добре виконуючи всі рекомендації компетентних органів влади, ми не тільки бережемо себе, але й дотримуємося заповіді любові до ближніх.

Закликаємо і надалі дотримуватися карантинних обмежень не тільки в церквах, але і в громадських місцях: у закладах торгівлі, у громадському транспорті та інших місцях скупчення людей. Стараймося не нехтувати простими правилами, які допоможуть нам і нашим ближнім зберегти здоров’я: дотримуватися дистанції, носити захисні маски й ретельно мити руки.

У цей важкий час будьмо одні для одних опорою у труднощах, розрадою в тривогах, потіхою у смутках, пам’ятаючи, що часто звичайний людський жест підтримки, щира усмішка, люб’язне слово здатні відігнати з людського серця страх, смуток і тривогу та запалити в людських душах світло надії і життя.

Пам’ятаймо, що завдяки ревній та витривалій молитві спільноти вірних на народ сходить благословення Боже, Божа благодать, а відтак – захист і порятунок.

Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next