АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир завітав до містечка св. Миколая в Крихівцях

Неділя, 21 грудня 2014, 08:08
У надвечір’я празника Святого Миколая Чудотворця Митрополит Володимир побував у «Містечку милосердя», названого на честь цього улюбленого святого. Опіку над цим домом, в якому проживає 36 чоловік, здійснюють сестри служебниці Господа і Діви Марії з Матари чернечої родини Воплоченого Слова. Митрополит відслужив Святу Літургію, звернувся зі словом привітання та нагадав усім про велику чесноту милосердя, якою відзначався Чудотворець.

Вечір продовжився приходом Святого Миколая з подарунками, піснями і танцями у виконанні маленьких жителів, а також різними музичними композиціями гри на фортепіано та саксофоні. Митрополит Володимир отримав також подарунок за свою «чемність» протягом останнього року.

Нагадаємо, що «Містечко» було засноване 13 листопада 2004 року і за цих десять років багато людей отримали притулок і допомогу…  Нині у домі мешкає 36 осіб, але це вже не єдиний дім милосердя св. Миколая, бо «Містечко» охоплює інші доми: існує тепер Дім Матері і Дитини «Непорочного Серця Марії»  у с. Горохилині та «Дім св. Вероніки» для людей похилого віку в м. Тернопіль, а також будується дім милосердя в Одеському екзархаті. Усіма тими домами опікуються монахині. Протягом 10 років у цьому домі тимчасово перебували: 262 дитини, 105 матерів, 21 старша жінка, 20 черниць, які виконували служіння.

 Більше про діяльність дому милосердя св. Миколая можна дізнатися https://www.youtube.com/watch?v=0xuhk2mYiCI або просто завітати в гості: вул. Вербова, 8, Івано-Франківськ (Крихівці) і запропонувати свою допомогу. Настоятелькою дому є с. Марія Неустанної Помочі.

Прес-центр парафії Святих Кирила і Методія

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next