АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир зустрівся із сім’ями загиблих в АТО

Середа, 24 грудня 2014, 11:05
Цього дня всі об’єдналися в молитві до Господа за упокій Героїв України, які поклали своє життя за мирне небо та незалежність нашої держави. Зустріч розпочалася з Архиєрейської Божественної Літургії в храмі Успіння Пресвятої Богородиці, що в селі Крихівці, а потім продовжилася в приміщенні БФ «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ», - повідомив о. Ярослав Рохман.

Українська Греко–Католицька Церква завжди перебуває зі своїми вірними: священики молитовно підтримували учасників Майдану, військові капелани УГКЦ надають духовну опіку в АТО та в госпіталях. Великої уваги потребують також родини вояків – вдови, батьки, матері, діти... У посланні ап. Якова читаємо, що «чисте і непорочне благочестя перед Богом і Отцем є те, щоб доглядати сиріт та вдів у їх скорботах».

Відчуваючи цю потребу, Комісія душпастирства охорони здоров’я (голова о. Руслан П’яста) спільно з БФ «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ», Рухом «За тверезість життя» (голова о. Ярослав Рохман), Комісією у справах родини (голова о. Василь Чорній) і Центром психологічної допомоги АТО (п. Наталія Чаплинська) організували першу зустріч.

Спільне горе об’єднало дружин та дітей шістьох загиблих бійців: Шемегінського Михайла, Безпалька Петра, Білоуса Андрія, Андріюк Андрія, Лисенчука Володимира, Семанюка Василя. Розділити біль втрати допомагали о. Володимир Вінтонів та о. Ярослав Рохман.

Для дітей була організована програма: майстер-класи з плетіння бісером очолила п. Марія Турчин, з найменшими дітками працювали волонтери–психологи. А наприкінці зустрічі до всіх прийшов із подарунками Святий Миколай.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next