АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир зустрівся із членами обласної спілки журналістів в Івано-Франківську

Середа, 19 жовтня 2016, 19:53
У вівторок, 18 жовтня, в Івано-Франківському архиєпархіальному управлінні відбулася позачергова зустріч владики Володимира (Війтишина), Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського, та обласної спілки журналістів, яку очолює Вікторія Плахта.

Більше як три десятки журналістів різноманітних видань із усієї області обговорили низку питань своєї діяльності. Після цього до них завітали працівники Архиєпархіального управління на чолі з Архиєпископом і Митрополитом Івано-Франківським Володимиром. Владика подякував працівникам ЗМІ за їхню якісну та професійну роботу в несенні правдивого слова до мешканців краю. Опісля ж розповів про об’єкти архиєпархії та їхню діяльність на благо суспільства.

«Оскільки більшість наших мешканців є греко-католиками, замало звершувати тільки обрядові відправи, ми хочемо послужити нашим краянам у соціальних сферах», - пояснив керманич архиєпархії. Серед іншого Митрополит Володимир анонсував створення премії для журналістів імені владики Софрона Дмитерка, яку, за словами архиєрея, мають вручити вже наступного року.

«По суті, ми нічого нового не робимо, а відновлюємо те, що було в нашій Церкві тут, на Прикарпатті, ще до підпілля», - сказав Митрополит, пояснюючи принципи функціонування Католицької школи та Лікувально-діагностичного центру святого Луки.

Серед тих, хто виступав перед журналістами, були: синкел у справах духовенства і священичих родин митр. прот. Олег Каськів, синкел соціального служіння митр. прот. Володимир Чорній, судовий вікарій прот. Степан Балагура та помічник економа архиєпархії прот. Віталій Максимів. Цікавою несподіванкою зустрічі стало прийняття двох священиків Івано-Франківської архиєпархії, о. Романа Терлецького та о. Софрона Зелінського, ВС, до Національної спілки журналістів України.

Після основного засідання працівники Архиєпархіального управління провели для журналістів екскурсію відновленими приміщенням духовної семінарії, курією, навчальним корпусом архиєпархії, а також Лікувально-діагностичним центром святого Луки.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next