АКТУАЛЬНО

Митрополит Ігор освятив у Дрогобичі Хресну дорогу

Вівторок, 29 вересня 2015, 12:23
27 вересня, на празник Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста, у м. Дрогобичі відбулося освячення Хресної дороги в парафії Святих Северина, Віталія і Якима, мучеників Дрогобицьких.

Чин освячення здійснив владика Ігор, Митрополит Львівський, у співслужінні з владикою Ярославом, Єпархом Самбірсько-Дрогобицьким, і владикою Василем, Екзархом Харківським. За словами о. Івана Паньківа, декана Дрогобицького і адміністратора цієї парафії, спорудження Хресної дороги стало можливим завдяки пожертвам парафіян та праці львівських майстрів.

Зазначимо, що напередодні, 26 вересня, владика Ігор, митрополит Львівський, відслужив у парафіяльному храмі Велику вечірня з литією. Богослужіння супроводжував хор Дрогобицької духовної семінарії. Відтак митрополит очолив Хресну дорогу, яку вірні молилися в наміренні миру в Україні.

Звертаючись до присутніх, владика Ігор наголосив, що справжній мир може запанувати лише за умов справжньої любові людей до Христа. Проповідник навів за приклад безкорисливу жертовність українських волонтерів, які понад рік допомагають українським воїнам.

Завершилися урочистості святковою Архиєрейською Літургією, яку 27 вересня владика Ігор, Митрополит Львівський, у співслужінні з владикою Ярославом, Єпископом Самбірсько-Дрогобицьким, владикою Василем, Екзархом Харківським, та священиками Дрогобицького деканату. Перед початком богослужіння духовенство привітали учасники парафіяльного театру на ходулях, керівником якого є о. Андрій Бунь, сотрудник парафії. Молодь, зодягнена в українські національні костюми, зустріла гостей парафії під звуки трембіт.

Після завершення Богослужіння владика Ярослав висловив вдячність о. Івану Паньківу, парафіянам, жертводавцям, нагородивши їх подячними грамотами.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next