АКТУАЛЬНО

Митрополит Ігор під час Асамблеї монашества: «Ченці повинні допомагати мирянам у справі спасіння їхніх душ»

Вівторок, 15 вересня 2015, 17:43
Усі монаші чини та згромадження мають спільну мету – освячення своєї душі. Вони також у різний спосіб повинні допомагати мирянам у справі спасіння їхніх душ. Це велике завдання, до якого Господь кличе тих, кого сам вибирає.

Зауважив у своїй доповіді владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ, у рамках першої спільної Асамблеї монашества УГКЦ та РКЦ, яка відбувається цими днями у Львові.

Митрополит Ігор додав, що освячення душі залежить від особи, яка зв’язала своє життя «особливою обітницею із Богом через присягу послуху, чистоти та убогості». Єпископ підкреслив, що життя богопосвячених осіб полягає у стремлінні глибокого з’єднання із Богом. Богопосвячена особа шукає величних ідеалів, вона прагне чимраз більше подобатися Богові. Тож бути учнем Христовим - означає бути свідком його мук.

«Митрополит Андрей вірив, що монашество сприятиме об’єднанню Церкви. Він таке писав: «Справа єднання дисидентських Церков значною мірою залежатиме від чернецтва». Тож нехай він нам допоможе краще зрозуміти завдання, які ставить перед  нами Господь», - завершив владика Ігор.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next