АКТУАЛЬНО

Митрополит Ігор (Возьняк): «Наша архиєпархія зобов’язалася і це годиться – спорудити пам’ятник Андрею Шептицькому»

Понеділок, 16 березня 2015, 12:18
З такими словами після завершення Хресної молитовної ходи до громади Львова звернувся Митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

Він пригадав, що цього року Церква святкує 150-ту річницю з дня народження слуги Божого митрополита Андрея Шептицького. З цієї нагоди в архиєпархії заплановано низку різних заходів на його честь.

Зокрема, владика Ігор наголосив, що навпроти собору Святого Юра, у сквері, планують побудувати пам’ятник митрополитові Андрею, «щоб став окрасою нашого міста на довгі століття». Рівно ж заплановано видозмінити сквер, «щоб став гордістю Львова».

Єпископ також повідомив, що нині існують певні перешкоди, але висловив сподівання, що «з допомогою позиції львів’ян та усіх вірних нашої Церкви, через відповідні пояснення про пам’ятник, у нашій архиєпархії зможемо все пережити і здолати всякі перепони».

Він також зазначив, що на рівні міської та обласної влади, районних рад, вищих навчальних закладів, організацій, шкіл тощо планується чимало різноманітних заходів, посвячених слузі Божому митрополитові Андрею: «Наша архиєпархія зобов’язалася і це годиться  - спорудити пам’ятник коштами наших вірних. Ми почали проводити збірки і продовжуємо це чинити».

Митрополит попросив підтримати цей проект і «бути по можливості щедрими, попри те що зубожіння заглядає нам в очі». Владика Ігор пригадав євангельські слова, що в Божих очах дві вдовині лепти милостині свідчать про велике діло милосердя.

Пригадуємо, що 15 березня 2015 року вулицями Львова пройшла багатолюдна молитовна хресна хода.

фото

Іванна Рижан

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next