АКТУАЛЬНО

Митрополит Ігор відвідав Святу гору, що на Золочівщині

Вівторок, 09 жовтня 2018, 09:49
7 жовтня 2018 р. на Золочівщині, на Святій горі, Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк) звершив Архиєрейську Божественну Літургію.

Також Архиєрей благословив накриття над статуєю Матері Божої та місце, де має постати новий храм, на добрий початок будівництва.

6 вересня виповнилося 70 років від об’явлень Богородиці на цій горі. Митрополит переніс урочисте святкування на жовтень, оскільки в час річниці перебував на Синоді Єпископів УГКЦ.

Після завершення Богослужіння владика Ігор також благословив усіх прочан свяченою водою.

Довідка.

Видіння Божої Матері бачили троє дівчаток і 19-річний юнак 6 вересня 1948 року, що пасли худобу під Святою горою. Коли вони покликали старших, то через кілька годин на горі зібралося багато людей, об’явлення вже зникло, проте не зовсім, воно відбилося на листках клена, які відразу опали. Ще довго, доки час їх не стер, зберігали ці листочки люди у своїх домівках як найбільшу реліквію. Але це було не єдине чудо на цій горі.

За переказами людей, в один із нападів татар на галицькі землі жителі Білого Каменя заховалися в лісах на горі, куди вороги не заходили. Літо було дуже спекотне і  настала велика спрага. Щоб не вмерти від спраги, селяни почали молитися. Їм з’явилася Богородиця, що стала ногою на камінь, а з-під нього потекла вода. Джерело б’є і донині. Вода зі Святої гори допомагала багатьом хворим, про що є усні й письмові свідчення.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next