АКТУАЛЬНО

Митрополит Івано-Франківський УГКЦ відвідав Клівленд (США)

Вівторок, 07 березня 2017, 12:33
Від 3 по 5 березня в українському католицькому соборі Святого Йосафата, що в Пармі, штат Огайо, США відбулися великопісні реколекції для парафіян. На запрошення владики Богдана (Данила), правлячого єпископа Пармської єпархії, завітали гості з України – владика Володимир (Війтишин), Митрополит Івано-Франківський УГКЦ, і отець доктор Віталій Токар.

Митрополит Володимир у вступному слові найперше подякував парафіянам за підтримку України. «Ви живете разом з нами, з Україною, не тільки переживаєте і співчуваєте, але допомагаєте. Дякую за волонтерство, яке ви практикуєте для нашого народу», - мовив він. Митрополит пригадав, що він прибув із мальовничого Прикарпаття, а там живуть «патріоти, воїни, меценати, доброчинці і всі, хто працює для добра України».

У реколекційних науках Митрополит Володимир на основі біблійних сюжетів пояснив суть реколекцій та умови, щоб їх добре відбути та ними жити. «Потрібно подбати про оливу в нашому свічнику та горіти ясно і сильно великою любов’ю», – наголосив реколектант.

У свою чергу о. Віталій Токар розкрив тему молитви і посту. «Молитва - моя зустріч з моїм Богом, піст – підготовка до зустрічі. Піст має робити мене голодним і спраглим Бога», – акцентував проповідник.

Наші гості також мали можливість відвідати суботню школу українознавства товариства «Рідна Школа», яка діє на території парафії і налічує понад 100 вихованців. Митрополит, звертаючись до дітей, закликав їх старанно вчитися і пізніше працювати на Божу славу і людей, а також для України.

Завершилися великопісні реколекції спільною молитвою за мир у нашій Україні.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

Довідка

 Місто Парма - одне з найбільших передмість Клівленда і осередок найбільшої української громади в Огайо. (За неофіційними даними - приблизно 50 тисяч українців). У місті є понад п’ятдесят різних українських організацій, які об’єднані в Українські Злучені Організації Огайо (УЗО). Кожного року на свято Незалежності України в Українському селі в Пармі відбувається парад, фестивалі при українських парафіях та різноманітні культурні заходи. Тут працює школа українського танцю «Каштан», танцюристи якої неодноразово виступали в Україні, також добре організований Пласт і СУМ, діють українські кредитові спілки, магазини, ресторани і так далі.

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next