АКТУАЛЬНО

Молебень за український народ у м.Чорткові.

Четвер, 12 грудня 2013, 16:25
Молебень до Богородиці за український народ, який сьогодні переживає великі випробовування, з ініціативи греко-католицького духовенства Бучацької єпархії відбувся на площі Т.Шевченка в м.Чорткові 11 грудня 2013 року.

У Молебні взяли участь священики інших конфесій ,студенти  навчальних закладів міста,зокрема Дяківсько-катехитичної академії імені Г. Хомишина, та активні громадяни міста. Генеральний вікарій Бучацької єпархії о. В. Заболотний зачитав заяву Синоду Єпископів УГКЦ щодо подій у Києві в ніч на 11 грудня. Отець Володимир, звертаючись до молоді, заохотив співпереживати духовно ці події, молитися  та стриматися від гучних забав під час Різдвяного посту. "Майдан не є нагодою, щоб не йти на пари. Навпаки – потрібно вчитися вдвічі більше. Можна робити маленькі жертви для великої справи", - наголосив священик.

Також поділилися враженнями учасники  Майдану, які були в Києві та заохочували присутніх їхати та підтримувати тих, хто сьогодні на морозі виборює кращу долю для України. Пан Любомир Хруставка розповів присутнім про гостинність Собору Воскресіння УГКЦ, де можна було і попоїсти, і відпочити». Напевно, багато тут присутніх, які купували  символічні цеглинки для побудови Патріаршого собору, ніколи не думали, що колись ті цеглинки, разом складені, дадуть прихисток їхнім дітям не тільки для молитви, а й стануть безпосередньо  домом і родиною у гірку хвилину», - сказав п. Любомир. Пані Тетяна Яблунь прочитала свого вірша, якого написала після подій 30 листопада: у ньому вилила любов до України та переживання про її долю.

Слід зауважити, що кожного дня Майдану греко-католицькі священики в м. Чорткові о 16 00 на площі Т.Шевченка відправляють молебень, моляться з вірними на знак духовної підтримки тих, хто в Києві.

с. Марія Кузь,ЗСПР

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next