АКТУАЛЬНО

«Молимося за мир в Україні»: спільнота УКУ долучилася до заклику Папи Франциска

Середа, 26 січня 2022, 16:41
26 січня на заклик Папи Франциска спільнота Українського католицького університету долучитися до молитви за мир в Україні. Молитовні чування розпочали з Божественної Літургії у церкві Святої Софії-Премудрості Божої, яку очолив ректор університету о. Богдан Прах.

Під час своєї проповіді отець Богдан Прах зазначив, що українці останніми тижнями мають роздвоєні відчуття: з одного боку, ми переживаємо радість Різдвяних свят, а з іншого – відчуваємо постійну тривогу, яка насувається з Росії, і яка тримає Україну в напрузі протягом восьми років війни. 

«З останніх новин бачимо, як відбувається переговорний процес, але попри те, продовжується евакуація іноземних дипломатів. Навіть у нашому університеті студенти, які приїжджають на навчання за програмами імені Фулбрайта та “Еразмус+”, отримали повідомлення про негайний виїзд з України. Ця тривога не дозволяє нам спокійно жити і дивитися в майбутнє. Святіший Отець Папа Франциск, розуміючи, куди сьогодні скероване найбільше вістря загрози, попросив християн єднатися у молитві. Сьогодні ми разом із іншими людьми по всьому світу возносимо свої благання, просячи в Бога миру, спокою і єдності», – зазначив під час проповіді о. Богдан Прах.

Ректор також додав, що наша молитва повинна виходити з глибини серця і бути наповнена вірою: «Пам’ятаймо, що наша щоденна молитва має виходити не з власних прохань у потребі, а з великої любові до Бога. Ми також повинні постити, жертвувати час для молитви і читання Святого Письма. Все це єднає нас ниткою розуміння разом із нашим Творцем. Нерідко ми самі відчуваємо, як наша віра пульсує – раз вона сильніша, раз слабша, десь ми віддаляємося від Бога, коли спокуси цього світу наповнюють наше серце, а десь стаємо ближчими. Саме молитва вирівнює це пульсування». 

Наостанок ректор УКУ закликав усіх присутніх на молитві приступити до Святих Тайн Сповіді і Причастя, щоби з'єднатися великою вірою з Богом, і в цій єдності просили про мир і спокій в Україні.

Цього дня спільнота УКУ продовжила молитовні чування за мир Ісусовою молитвою, Молебнем до Богородиці та Вечірнею.  

Переглянути трансляцію молитовних чувань за мир в Україні ви можете за посиланням https://fb.watch/aMXHl5pMHU/

Відділ інформації УКУ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next