АКТУАЛЬНО

«Молимося за упокій душі о. Андрія, щоб Господь прийняв його добрі вчинки і нагородив за це», – владика Василь Тучапець на похороні о. Андрія Буняка

Понеділок, 17 травня 2021, 10:53
14 травня у селі Вербиця Жидачівського району Львівської області відбувся Чин священничого похорону священника Харківського екзархату о. Андрія Буняка. Заупокійні богослужіння очолив владика Василь Тучапець, екзарх Харківський.

У прощальному слові владика Василь пригадав присутнім, що Церква перебуває у пасхальному часі, коли ми духовно переживаємо подію славного Христового воскресіння. “Смерть Спасителя і Його славне воскресіння відбулося для того, щоб кожен із нас успадкував вічне життя. Для людини, яка повірила в ім’я Спасителя, яка добрими вчинками виявила віру, Господь підготував своє Царство”, – зазначив архиєрей.

Екзарх Харківський пригадав життєвий і священничий шлях служіння новопреставленого отця Андрія Буняка. У 1997 році о. Андрій одружився з Веронікою і згодом отримав священничі свячення. Служив у Запоріжжі. З дружиною прожив понад 24 роки, спільно виховавши трьох дітей: Андріану, Марію та Маркіяна, який є семінаристом Київської Трьохсвятительської духовної семінарії. У 2005 році о. Андрій перейшов до Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, розпочав служіння на Полтавщині. З його ініціативи було запрошено до села Деменки сестер милосердя св. Вікентія, які зараз там опікуються домом для дітей-сиріт. Служив пораненим у військовому госпіталі, був духівником екзархальних спільнот “Матері в молитві”.

Владика Василь звернув увагу на те, що о. Андрій понад місяць перебував у лікарні, де медики боролися за його життя. Навіть перебуваючи в лікарні, він спілкувався телефоном зі своїми рідними, а також причащався, бо йому передавали Святе Причастя. “Молимося за упокій його душі, щоб Господь прийняв його добрі вчинки і нагородив за це”, – додав єпископ.

Також екзарх Харківський виділив три особливі риси характеру о. Андрія: молитовність, людяність і жартівливість. “У ці пасхальні дні просімо у милосердного Господа, щоб простив прогрішення о. Андрія і прийняв його у небесні оселі”, – сказав архиєрей.

Пригадуємо, що о. Андрій Буняк помер у вівторок, 11 травня, у місті Полтаві. Наступного дня у Свято-Троїцькому храмі міста Полтави була відслужена Архиєрейська Літургія за участю священників Харківського екзархату. У четвер тіло о. Андрія було перевезено в його рідне село Вербиця, де в храмі Архистратига Михаїла відбувся священничий парастас, а опісля – похорон.

ugcc.kharkiv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next