АКТУАЛЬНО

«Молитимуся поруч із хлопцями, на передовій», – новопризначений капелан о. Михайло Заваринський

Четвер, 22 лютого 2018, 11:38
Душпастирську місію в 14-й Окремій механізованій бригаді відтепер здійснює отець Михайло Заваринський, священик Української Греко-Католицької церкви Луцького екзархату, – інформує прес-служба 14 ОМБр. Поки що новопризначений капелан знайомиться з чисельним колективом військової частини і спільно із ще одним капеланом, отцем Юрієм Гловою.

«Сам Бог каже: військові – взірець мужності, сили, справедливості, чесності й відповідальності. Згадайте старозавітних Давида, Самсона та Мойсея, за помахом рук якого ізраїльтяни перемагали ворогів, що значно перевищували їх числом, – розповідає отець Михайло. – Сам Господь благословляє захисників – українських воїнів, котрі взяли до рук зброю не задля нападу, не зазіхаючи на чуже, а з любові до рідної землі, аби захистити своїх рідних, свій дім, свою Вітчизну. Ми не йдемо убивати, ми йдемо захищати! У цьому наша правда і наша сила».

Служити в 14-й Окремій механізованій бригаді, що територіально належить до Луцького екзархату, отець Михайло, учасник трагічних подій на Майдані, зголосився сам. Своє рішення пояснює дуже просто: «Для чого я одягнув рясу? Сказати: «Хлопці, ви воюйте, а я за вас, сидячи вдома, тут, помолюся»… Ні, я молитимуся поруч із ними, на передовій. І колись, ставши перед Творцем, відповідатиму за всіх тих, хто мені довірився і кого мені довірив Господь. Бо ставши капеланом, я став містком між Богом і нашими бійцями, тож духовно їх оберігатиму, підтримуватиму молитвою».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.lutsk-ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next