АКТУАЛЬНО

Молитовна хода, гала-концерт, фільм та авто-мото-велопробіг: фестиваль "Вгору серця" запрошує

П'ятниця, 21 квітня 2017, 11:27
20 квітня у приміщенні Івано-Франківської міської ради відбулася прес-конференція з нагоди проведення Х фестивалю Христового міста «Вгору серця'2017». Очолив зустріч владика Йосафат (Мощич), Єпископ-помічник Івано-Франківської архиєпархії.

Цього року ювілейний фестиваль проходитиме від 22 до 30 квітня. Преосвященний владика заохотив усіх пройти молитовну ходу (вервицю) від храму Царя Христа монастиря отців василіан до Вічевого майдану, адже "найперше ми повинні здобути духовну перемогу". Така хода відбуватиметься вперше в рамках фестивалю і розпочнеться 30 квітня о 17:00 год. "Хочу запросити усіх на ювілейний фестиваль. Хочемо показати, що Бога славити можна подібно як псалмоспівці - співами та різними інструментами, і не лише в церкві", - сказав владика.

Відомий івано-франківський митець Ярема Стецик зазначив, що в рамках фестивалю відбудеться вже традиційний проект "Для Бога я створю найкраще". Усі картини після фестивалю будуть презентовані в Краєзнавчому музеї.

Отець Роман Терлецький розповів про показ документального фільму про патріарха Йосипа Сліпого під назвою "Справа "Рифи", що відбудеться у кінотеатрі Люм'єр 22 квітня о 13:00 год.

Отець Зеновій Слоїк, представник Молодіжної комісії Івано-Франківської архиєпархії, пояснив, що фестиваль Христового місто покликаний славити Бога "піснями і танцями", тим самим згуртовувати молодь міста. Відносно авто-мото-велопробігу, то "цьогоріч він матиме новий маршрут, а саме культовими спорудами міста", - зауважив о. Зеновій.

На завершення прес-конференції о. Михайло Віхоть звернув увагу всіх присутніх на гасло X фестивалю Христового міста "Вгору серця'2017", а саме "Христос посеред нас?", тим самим давши можливість кожному призупинитися і задуматися над своїми відносинами з Богом.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next