АКТУАЛЬНО

Молитовне завершення 225-літнього ювілею Львівської духовної семінарії

Неділя, 07 грудня 2008, 18:48
Сьогодні, 7 грудня, в Архикатедральному соборі Святого Юра відбулося молитовне завершення святкувань ювілею Львівської духовної семінарії Святого Духа.
Сьогодні, 7 грудня, в Архикатедральному соборі Святого Юра Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Архиєпископ Львівський Ігор (Возьняк) у співслужінні з отцями-настоятелями Львівської духовної семінарії, представниками Пряшівської духовної семінарії (Словаччина) та Східної Колегії з м. Айхштет (Німеччина), завершилися святкування 225-ї річниці від дня заснування  Ґенеральної семінарії у Львові.
Літургію супроводжували співом хори з Львівської та Пряшівської семінарій.
У своїй проповіді Владика Ігор звернувся до присутніх, зазначивши, що у Львівській семінарії «виховалося багато святих і добрих духовних осіб, котрі стали провідниками свого народу, які дбали і продовжують дбати за духовний та інтелектуальний рівень вірних нашої Церкви». Високопреосвященніший Владика подякував також ректору семінарії о. д-ру Святославу Шевчуку «за старання, щоб виховати добрих людей, гідних духовних провідників та патріотів свого народу і рідного краю». Окрему вдячність висловив Владика Ігор викладачам та духівникам семінарії за їхню жертовну працю у вихованні майбутніх священиків. На завершення проповіді архиєрей закликав усіх молитися за добрих і ревних священиків та за нові покликання до священства. Одразу ж після завершення Літургії відбувся молитовний хід від собору Святого Юра до Личаківського кладовища, в якому взяла участь вся семінарійна спільнота, студенти та отці-настоятелі з Пряшівської семінарії, представники з Айхштетської колегії та численні миряни. На Личаківському кладовищі відбулася Панахида біля гробівця крилошан Львівської митрополичої капітули, де поховані ректори, викладачі та духівники семінарії. Панахиду очолив ректор Львівської духовної семінарії о. д-р Святослав Шевчук у співслужінні з отцями-настоятелями Львівської духовної семінарії та віце-ректором Східної Колегії з м. Айхштет о. Олександром Петринком. У своєму слові о. Святослав зацитував слова з послання ап. Павла до Євреїв: «Пам'ятайте про наставників ваших, які звіщали вам слово Боже, і, дивлячись на кінець їхнього життя, наслідуйте їхню віру» (Євр. 13:7), – наголосивши, що «до традиції Львівської духовної семінарії належить те, що вона пам'ятає усіх, хто коли-небудь перейшов через її лоно, пам'ятає усіх тих, хто голосив слово Боже у її стінах, пам'ятає тих, які будували душі майбутніх священиків» і закликав усіх наслідувати їхню віру та їхні діла.

Тарас Остафіїв,

Медіа-центр Львівської духовної семінаріїї Святого Духа

http://www.lds.lviv.ua
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next