АКТУАЛЬНО

Молитовний вечір зі святим Папою

Четвер, 23 жовтня 2014, 11:56
22 жовтня в рамках «Школи віри» при парафії Святих Кирила і Методія у Крихівцях відбувся «Молитовний вечір зі святим Папою Іваном Павлом ІІ». Святу Літургію очолив о. Йосафат Бойко, ВС, який у своїй проповіді згадав деякі моменти з життя святого. Після Богослужіння відбулося урочисте благословення мощами святого, а відтак, у приміщенні Ораторію всі присутні мали гарну нагоду переглянути фільм «Кароль. Людина, що стала Папою».

У проповіді священик, тримаючи в руках ікону Папи, на якій зображено святого, священик закликав вірних звернути увагу на головне у житті святого – єдність з Богом: «Часто у світських засобах масової інформації наводять різні статистичні дані, щоби піднести особу того чи іншого святого. Такий спосіб часто використовують для Папи Івана Павла ІІ. А я б хотів вашу увагу звернути на щось інше в житті Папи - на розп’яття, яке тримає у руках Папа. Саме єдність із Христом, і то розп’ятим, стало джерелом усього того, що чинив і вчив наш Папа. До такої інтимної єдності з Христом розп’ятим закликав нас святий Павло і заохочує нас свята Церква через приклад святих».

По відправі всі присутні мали змогу приступити до мощей святого, які були урочисто виставлені для привселюдного вшанування у монастирському храмі 25 травня цього року і, йдеться про мощі І ступеня – частичку з крові святого, яка витекла з тіла під час пострілу в нього 13 травня 1981 року на площі Святого Петра у Ватикані.

Прес-центр парафії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next