АКТУАЛЬНО

Молитовно й урочисто в Івано-Франківську відкрили нову святиню

Понеділок, 02 липня 2018, 10:53
1 липня в Івано-Франківську Архиєпископ і Митрополит Володимир (Війтишин) освятив новозбудований храм.

За вісім років парафіянам на чолі з отцем-парохом Ярославом Гринюком вдалося не тільки спорудити величну святиню, але й прикрасити її дивовижним розписом.

Першу Божественну Літургію у храмі Святого апостола Юди Тадея очолив Митрополит Володимир, щоби спільно з присутніми розділити радість цієї величної події.

«Церква – це місце для всіх. Вона належить містам і селам та прикрашає їх. Вона належить усьому народові, позаяк є одним із красномовних виявів його духовної культури і працелюбності. Тому брати участь у зведенні храму – особливий привілей», – зазначив владика Володимир у проповіді.

Після Літургії архиєрей привітав пароха о. Ярослава та присутніх із такою знаковою подією. «Дорогі брати і сестри, ваші імена будуть назавжди вписані в історію цієї парафії, бо саме ви змогли достойно взяти участь у цьому звершенні Господнього дому».

Опісля Митрополит уділив присутнім архиєрейське благословення та освятив воду на подвір’ї нового храму.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next