АКТУАЛЬНО

Молитовно відзначили 400-ліття поселення в Червонограді, що на Львівщині

П'ятниця, 06 грудня 2013, 12:04
4 грудня в каплиці Введення в храм Пресвятої Богородиці звершено подячну Божественну Літургію за мешканців поселення «Новий двір», індивідуального житлового сектору м. Червонограда, який цього року відзначає 400-ліття першої письмової згадки.

Очолив богослужіння владика Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський, який у євангельському повчанні закликав: «Брати приклад з життя Пресвятої Богородиці, щоб мати християнський стимул – навчатися церковного життя, жити так, як Церква вчить, вчитися пізнавати Бога і довіритися Йому». Відтак архиєрей заохотив «пізнати Церкву глибше, не тільки як таку, що побудована чи Літургія в ній правиться, але як таку, що ми в тій церкві слухаємо Бога і приймаємо Його благословення». «В святині, при святині» треба нам виховуватися, особливо молоде покоління, щоби по-справжньому «навчитися любити ближнього, свою церкву, парафію, місто і свою державу», – підсумував проповідник.

Отець Павло Василишин, настоятель храму, розповів, що від моменту створення цієї парафіяльної спільноти у 2011 році старається будувати «живу парафію» і «йти до Христа, якого зустрічаємо в храмі, щоби нести Його до наших родин, і Ним ділитися». Радісним знаком є «присутність дітей, що засвідчує, що парафія є молодою і має майбутнє». Відтак душпастир подякував усім, хто приходить до Божої святині «шукаючи надії та правди».

Наприкінці відзначення ювілею усіх присутніх ознайомлено з історією цієї території: початки ще від Червенських городів IX – X століть, заснування міста Кристинополя, перейменування на Червоноград та життям побожних місцевих людей.

Довідка
Вірні житлового сектору «Новий двір» м. Червонограда відвідували храм Святого Юрія, де душпастирюють отці василіани. Відтак утворено нову парафію. У 2011 році встановлено і освячено каплицю Введення в храм Пресвятої Богородиці та розпочато будівництво нового храму.

фото

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next