АКТУАЛЬНО

Молитовні дні з Преподобною Йосафатою

П'ятниця, 13 листопада 2009, 13:35
20 листопада Українська Греко-Католицька Церква відзначає пам‘ять Преподобної Матері Йосафати (Гордашевської), Співзасновниці Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії.
20 листопада Українська Греко-Католицька Церква відзначає пам‘ять Преподобної Матері Йосафати (Гордашевської), Співзасновниці Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії. Із цієї нагоди сестри запрошують всіх бажаючих взяти участь у молитві перед мощами Преподобної у каплиці Благовіщення Пресвятої Богородиці по вул. Пасічна, 8 в Провінційному домі Сестер Служебниць, - повідомила с. Боніфатія Дяків. Розпочнуться святкування 19 листопада о 18-00, Вечірнею. Відтак 20 листопада, о 7.00- Утреня, о 8.00- Свята Літургія, о 12.45 – VI Час та молитва Преподобної Матері Йосафати, о 15.00-Молебен до Преподобної Матері Йосафати та о 18.00- Акафіст до Преподобної Матері Йосафати. Впродовж усього дня можна буде прийти на молитву перед мощами Преподобної Матері Йосафати. Крім того, 15 листопада о 17.40 та повтор 16 листопада на Львівському телебаченні буде транслюватися фільм про Преподобну Йосафату.

Департамент інформації УГКЦ

Додаток: Йосафата Гордашевська народилася 20 листопада 1869 року у Львові, в убогій сім’ї. У 1892 році сестра Йосафата, разом зі своїм духовним провідником о. Єремією Ломницьким і о. Кирилом Селецьким, заснували перше в Україні жіноче Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, яке згуртовувало людей для апостольської праці. Посвятивши себе цій справі, сестра Йосафата дбала про моральне піднесення українського народу, його культурне і духовне збагачення. Сестри Згромадження опікувались хворими, засновували притулки для дітей, навчали Катехизму молодь і старших, дбали про охайність сільських церков та брали активну участь у парафіяльному житті. Померла Йосафата у 1919 році.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next