АКТУАЛЬНО

«Молитва матері береже сім’ю»: римська спільнота «Матері в молитві» відзначила одинадцяту річницю свого заснування

Середа, 19 травня 2021, 11:25
У третю неділю після Пасхи, неділю Мироносиць, 16 травня, римська спільнота «Матері в молитві» прокатедрального собору Святої Софії УГКЦ відзначила одинадцяту річницю свого заснування.

Подія відбулася із блогословення владики Діонісія Ляховича, апостольського екзарха для українців в Італії. Учасниці молитовної спільноти прийшли на Божественну Літургію в барвистих українських хустинах, що додало молитовній події особливого емоційного колориту.

«Жінки, що прийшли до Ісусового гробу, аби намастити Його тіло, зустріли ангела, який їм благовістує про воскресіння Христове. Бажаю вам, дорогі жінки, відваги мироносиць у нинішньому світі. Будьте сміливі нести миро на рани тих, хто потребує, а також приймати все, що вам у житті посилає Бог, аби стати Його вірними послідовницями, – на завершення Літургії сказав о. Марко Семеген, ректор прокатедрального собору Святої Софії УГКЦ, голова товариства «Свята Софія». – Будьте мироносицями спокою, бо такою повинна бути постава жінки в сучасному світі».

Відтак віряни помолилися Молебень до Пресвятої Богородиці, у якому подякували Матері Божій за молитовну спільноту матерів. «Ми дякуємо сьогодні Богові за всіх засновниць спільноти на цих теренах та місію, яку ви несете для всієї громади. Ваша постава – це постійна молитва, з якої випливають і вчинки. Як віра без діл, мертва, так само молитва без служіння та дії теж є такою. Нехай Господь вам зішле сили й наснаги, а Марія скріплює ваші внутрішні й фізичні сили», – побажав матерям священник.

До слова, керівницею спільноти «Матері в молитві» прокатедрального собору Святої Софії УГКЦ є пані Стефанія Сосновська, родом із Моршина. «В Італії я мешкаю вже двадцять один рік; їхала на заробітки на пів року, а залишилася на довше. У 2010 році ми заснували тут спільноту разом із Марією Озар, яка тепер вже мешкає в Україні, першим духівником якої був о. Андрій Чорненко», – розповіла вона. За її словами, учасниць молитовної групи собору налічується близько двадцяти і вони збираються щонеділі. «Були випадки, що ми молилися за дар материнства для кількох родин і завдяки спільній молитві родинам вдавалося відчути дар батьківства. У багатьох із нас були й особисті сімейні труднощі, за вирішення яких ми молилися і з Божою допомогою їх вдалося подолати. Отак, молячись, ми зближуємося з Марією та нашими сім’ями. Таким чином ми разом із Богородицею оберігаємо наші родини», – розповіла пані Стефанія.

Руслана Ткаченко для пресслужби товариства «Свята Софія»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next