АКТУАЛЬНО

«Молитва не має бути професією, молитва має бути життям», – Блаженніший Любомир до дружин священиків Київської архиєпархії

Вівторок, 28 червня 2016, 19:45
«Ваші родини видно здалека. Тому ви, дружини священнослужителів, повинні дбати про те, щоб подавати добрий приклад християнського життя всією вашою родиною», – сказав Блаженніший Любомир до дружин священиків та дияконів Київської архиєпархії.

Зустріч із дружинами відбулася 28 червня 2016 року в смт Ворзель, що на Київщині, в рамках формаційних курсів священиків Київської архиєпархії. Разом із духовенством у заході беруть участь їхні дружини з дітьми.

Архиєпископ-емерит також зауважив, що будучи прикладами для інших, священик та його дружина повинні багато уваги приділяти своїй сім’ї. «Ви обоє повинні маніфестувати, що сім’я це є щось дуже важливе, тому не слід занедбувати родинних обов’язків. Вам потрібно дбати про молитву в родинному домі та пам’ятати, що молитва не має бути професією, молитва має бути життям. Тому дуже важливо дбати в родині про релігійне виховання, адже ви маєте бути прикладом для інших», – наголосив Блаженніший Любомир.

Під час зустрічі присутні дружини священиків мали нагоду також особисто порозмовляти з духовним лідером УГКЦ та запитувати про різного роду виклики, які сьогодні стоять перед священичою родиною.

Серед чисельних відповідей на питання Блаженніший Любомир розповідав, як правильно використати свої таланти та освіту для загального добра. Він також наголошував, що священик повинен дбати про церкву, але і не занедбувати свою сім’ю, бо цим він дає поганий приклад вірним.

 

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Прес-служби Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next