АКТУАЛЬНО

«Молитва, піст, пожертви на підтримку війська та хворих»: у соборі Святої Софії віряни на колінах молилися за Україну

Понеділок, 14 березня 2022, 17:30
13 березня, у другу неділю Великого посту, прихожани прокатедрального собору Святої Софії УГКЦ в Римі молилися благальну Молитву перед Євхаристійним Ісусом після Божественної Літургії. Віряни навколішки заносили прохання до Бога про перемогу для українських воїнів.

«Великий піст має допомогти кожному з нас пережити Божу близькість і відчути Його любов. Що важче людині на душі, то легше їй зустріти Бога. Сьогодні Господь кожного з нас закликає до покаяння. Гадаю, кожен із нас зараз молиться й просить Бога насамперед за Батьківщину-Україну, яку розпинають, за воїнів і за тих, хто вже понад два тижні перебуває в ізоляції без їжі й тепла», – сказав під час проповіді о. Юрій Павлюк. За словами проповідника, не слід думати, що Господь десь далеко і Він нас не чує: «Ні! Він тут і чує нас. Господь хоче, щоб кожен із нас щиро розказав про все те, що відчуває, тому мовчки дає нам можливість говорити». Священник заохотив вірних Церкви не зневірюватися, не розчаровуватися і не шукати винних, а думати, що ми можемо зробити. «Нехай піст і час великої напруги, турботи й скорботи буде моментом, де ми наново відкриємо цінність одне одного. Господь прагне, щоб кожен із нас заглянув у своє серце і покаявся», – додав він.

Наприкінці о. Марко Семеген, ректор собору, закликав присутніх, тобто тих, які живуть під мирним небом, «молитовно згадувати жертв війни, ставити за них свічки, їх поминати, аби милосердний Господь прийняв їхню жертву життя до Царства Небесного». «Ми бачимо сьогодні ці жахливі кадри із міст бомбардувань, особливо з Маріуполя, де людей ховають без похорону і домовини. Нехай зневіра не стукає до нашого серця, а велике довір’я до Бога нас тримає разом. Молімося, постімо, робімо конкретні кроки, складаймо пожертви, підтримуймо наше військо і хворих», – закликав настоятель.

Цього дня на території собору італійські медики-волонтери провели безкоштовний педіатричний огляд українських дітей, які прибули до Риму. До слова, за період російського вторгнення спільнота собору вже зібрала й відправила двадцять дві вантажівки допомоги, які вже добралися до різних міст України.

Пресслужба релігійного товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next