АКТУАЛЬНО

«Молитва Вітру» ― нова ініціатива Єдиного молодіжного простору

Вівторок, 25 травня 2021, 11:06
У неділю, 23 травня, стартував новий проєкт Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ у межах Єдиного молодіжного простору ― «Молитва Вітру», який об’єднує молодь різних єпархій і спільнот. Метою проєкту є творення духовної річної формації для молоді в усій УГКЦ та відновити на місцях щомісячну молитву за молодь і з молоддю.

― Беручи до уваги п’ятирічний досвід проведення молодіжного християнського фестивалю «Вітер На-Дії» та бажаючи якісного зросту, ця ініціатива покликана сприяти розвиткові цієї події. Молитва, яка є однією із особливих характеристик Фестивалю, має допоммогти молоді в усьому світі єднатися, щоб згадувати подію минулого, переживати сучасне і готуватися до майбутнього! ― наголосив ініціатор проєкту заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш. ― Ще одна ідея, закладена в «Молитву Вітру», є творення «синодальної церкви» у світлі Christus Vivit та гуртуватися в межах духовної формації та підготовки до Всесвітнього дня молоді, який відбудеться в Лісабоні в 2023 році.

Головне завдання цієї ініціативи ― перетворити «Вітер На-Дії» з одноденного заходу на цілісний процес, відповідно до першочергового задуму ідейників. Фестиваль покликаний формувати, надихати і водночас реалізовувати душпастирство молоді УГКЦ впродовж усього душпастирського року, а молитва є однією з дійсностей, що допомагає творити Церкву.

Вперше «Молитва Вітру» відбулася у Сокальсько-Жовківській єпархії УГКЦ.

― Це довгоочікуваний захід після тривалого карантину. У «Молитві Вітру» взяло участь майже двісті молодих осіб із тридцяти парафій нашої єпархії. Розпочалося все Архиєрейською Літургією біля Кристинопільської чудотворної ікони Божої Матері та молитовною ходою із образом святих Петра і Павла. Також учасники приєдналися до Молитви прослави, яку провадив Падре Серж. На завершення виступив молодіжний театр на ходулях «Глорія» із Дрогобича та відбулося фаєр-шоу. Нашій молоді це дуже сподобалося, тож, думаю, як недалеко знову відбуватиметься «Молитва Вітру», ми обов’язково приєднаємося! ― поділився враженнями співорганізатор заходу в Червонограді отець Йосип Скоробогатий.

Наталія Павлишин

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next