АКТУАЛЬНО

Молитва за екологічне навернення об’єднає християн по всьому світі

Вівторок, 18 січня 2022, 15:57
18 січня розпочинається Тиждень молитов за єдність християн, який триватиме під гаслом «Бо на сході ми бачили зорю Його, і прибули поклонитись Йому», об’єднуючи в молитві християн по всьому світі.

Уже традиційно ця молитовна екуменічна ініціатива фокусує свою увагу і на молитві за екологічне навернення та збереження спільного природного дому: «Ми визнаємо, що ми покинули Твої шляхи і знехтували Твоєю волею. Ми спотворили Твоє добре створіння і через нашу споживацьку поведінку змарнували природні ресурси. Ми забруднили Твої річки й моря, отруїли Твої повітря й землю і спричинились до вимирання багатьох біологічних видів… Боже, Господи наш, просвіти нас світлом Христовим і даруй нам життя. Допоможи, щоб наші серця стали яслами Божого світла…».

Молитви та духовні роздуми для Тижня молитов за єдність християн 2022 р. підготувала Рада християн Близького Сходу з осідком у Бейруті (Ліван) у співпраці з Папською радою сприяння єдності Християн та Екуменічною радою Церков.

Екологічно орієнтовані молитви Тижня молитов за єдність християн 2022 р., перекладені Бюро УГКЦ з питань екології, можна знайти на сайті «Відповідальність за створіння». 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next