АКТУАЛЬНО

Молитва на Івано-Франківщині за мир у Сирії

Понеділок, 09 вересня 2013, 13:23
7 вересня в парафії Святих Кирила і Методія, що в Крихівцях поблизу Івано-Франківська, відбулися вечірні молитовні чування за недопущення до збройного конфлікту в Сирії на знак солідарності та духовної єдності зі Святішим Отцем Франциском та Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом (Шевчуком). Про це повідомляє прес-центр парафії.

Молитовні чування в парафії провадив о. Йосафат Бойко, ВС. Після цього перед виставленими Святими Тайнами всі помолилися Вечірню. Учасники молитви співали Ісусову молитву, висловлюючи різні намірення: за святу Церкву, Папу, Главу УГКЦ, єпископів, священиків, монахів і монахинь; за місіонерів і місіонерок; за християнські родини, молодь і дітей; за християн Сирії та Єгипту, які терплять жорстокі переслідування у своїх країнах.

Отець Йосафат, який очолив Богослужіння, уділив благословення Святими Тайнами та розказав про християн Сирії і жорстокі переслідування. Він пригадав момент зі свого життя, коли перебував в Аргентині в 2006 році і в одній родині йому розповіли про те, що колись вони молилися за християн в Україні і в Радянському Союзі. «Ті люди, не знаючи України, прагнули молитися за силу і витривалість католиків під час підпілля. Так само і ми, – сказав священик, – не знаючи сирійців, молимося, бо розуміємо, що в них знищено багато храмів, вбито християн і вони потребують наших молитов ”.

Участь у чуваннях взяли парафіяни, брати-монахи та хлопці зі спільноти молодих покликань, монахині з Новіціату блаженної Йосафати Гордашевської УГКЦ, сестри і жителі Дому Милосердя з Крихівців та Горохолини, якими опікуються черниці.

Департамент інформації УГКЦ

 

ТЕГИ: УГКЦ, Сирія
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next