АКТУАЛЬНО

Молитва за мир в Україні у вільнюському санктуарії Божого Милосердя

П'ятниця, 06 червня 2014, 16:27
У четвер, 5 червня 2014 року, католики Литви й паломники з України спільно молилися за мир в Україні перед образом Милосердного Ісуса в санктуарії Божого Милосердя в центрі Вільнюса. Богослужіння очолив Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ владика Йосиф (Мілян), котрий прибув до столиці Литви для участі у святкуваннях 500-річчя української греко-католицької церкви Пресвятої Тройці, заступаючи Блаженнішого Святослава Шевчука, Главу УГКЦ, який залишився в Києві для участі в інавгурації новообраного Президента України.

У молитві Акафісту до Пресвятої Тройці українською мовою та Літанії до Божого Милосердя, відправленої литовською, взяли участь українські та литовські єпископи і священики, отці василіани, серед яких – Апостольський нунцій в балтійських країнах архиєпископ Педро Лопес Квінтана, кардинал Аюдріс Юзас Бачкіс, вислужений Вільнюський архиєпископ, який торік представляв Святішого Отця на святкуваннях 1025-річчя Хрещення Русі-України, о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, протоігумен василіанської провінції Найсвятішого Спасителя в Україні.

Владика Йосиф подякував литовським єпископам за участь у молитві, під час якої благали Божого милосердя не лише для України та Литви, але для всієї Європи та всього світу. «Можливо, – зауважив він, – що відомі події протистояння в Україні стосуються не лише України, але є попередженням про те, що сам Господь бажає милосердя. Ми добре розуміємо, що важка ситуація в Україні може розвернутися в протилежному напрямку лише завдяки Божому втручанню».

Церкву Пресвятої Тройці в м. Вільнюсі збудував князь Костянтин Острозький 1514 року. Саме з місцевого монастиря, де розпочав свій монаший подвиг святий Йосафат Кунцевич, взяло початок відновлення українського монашества та заснування чину, відомого в наш час як Василіанський чин святого Йосафата. Сьогодні тут на молитву під проводом місцевої василіанської спільноти збирається на молитву українська громада столиці Литви.

Радіо Ватикан

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next