АКТУАЛЬНО

Молитва за мир в Україні з братами спільноти «Тезе» в Києві

Понеділок, 17 березня 2014, 15:13
Увечері 15 березня у храмі Миколи Доброго на Подолі відбулася традиційна молитовно-пісенна зустріч «Тезе». Однак цього разу на молитву в намірі за мир в Україні завітали брати Георг та Матео з однойменної екуменічної спільноти Франції. Брати приїхали спеціально за дорученням пріора спільноти бр. Алоїза, щоб висловити свою солідарність з українським народом у цей непростий час.

Після того як отець Володимир Мальчин (УГКЦ) представив гостей, розпочалася молитовна зустріч. Крім традиційних тезівських піснеспівів різними мовами, молодь виголосила також молитовні намірення – за мир в Україні та світі, мирне вирішення конфлікту тощо.

Брат Георг, який багато років відповідав у спільноті «Тезе» за зв’язки з Україною, поділився із молоддю Києва своїми роздумами на тему вибраного для зустрічі євангельського уривку – Нагірної проповіді. Особливу увагу гість зосередив на рядках «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться». У ці тривожні дні, коли з усіх потреб саме потреба миру стала для українців найбільш насущною, брат Георг наголосив на важливості діяльної миротворчості. Кожен із нас своїми словами і діями здатен, змінюючи дійсність, творити мир.

По завершенні зустрічі молодь різних конфесій мала змогу поспілкуватися з братами з «Тезе» та одне з одним і розділити спільну трапезу.

Українська молодь вже багато років поспіль чисельно відвідує як селище Тезе в Бургундії, так і Новорічні зустрічі «Тезе», що проходять у різних містах Європи. Остання зустріч відбувалася вже після початку Євромайдану у французькому Страсбурзі. У ній взяло участь близько 2600 молодих українців, тобто українська делегація була другою за чисельністю (після польської) іноземною групою на зустрічі.

Свідченням небайдужості молодих європейців до проблем українських ровесників є звернення християнської молоді Ельзасу до українських побратимів від 6 березня 2014 року: “Багато українців брали участь у європейських зустрічах в Тезе минулого грудня. Ми вас пам’ятаємо! Сьогодні ми б хотіли поділитися радістю від зустрічі з вами та розділити з вами спільну надію. Зараз, коли ваша країна переживає важкі часи, ми хочемо висловити вам нашу близькість, дружбу, наше єднання в молитві. Ми розділяємо ваші сподівання на вільне, справедливе та мирне вирішення нинішнього конфлікту. Наша надія піддається випробуванням, але вона живе в наших серцях. Ми всі, браття і сестри, об’єднані під єдиним покликом та долею. Разом ми віримо та сподіваємося на краще майбутнє для вашого народу та усіх народів Європи”. Оригінал звернення дивіться тут.

Після Києва брати Георг та Матео вирушили до Львова, а пізніше протягом цього року мають намір відвідати ще кілька міст України.

Повідомила Катерина Будз
www.academchaplaincy.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next