АКТУАЛЬНО

Молитва за Землю та збереження життя об'єднала священичі родини з різних куточків України

Вівторок, 31 березня 2020, 18:34
28 березеня, в рамках відзначення Всесвітньої екологічної акції «Година Землі» Міжєпархіальна екологічна мережа УГКЦ об’єдналась у молитві за Землю та збереження життя.

Щорічно тисячі небайдужих людей збиралося разом в останню суботу березня на Годину Землі – всесвітню екологічну акцію, щоб привернути увагу суспільства до екологічних проблем, влаштовуючи різноманітні флешмоби, зустрічі, заходи, щоб спонукати мешканців планети до наслідування, символічно вимкнувши на годину світло. Цей рік не став винятком у відзначенні цієї акції, однак мав дещо змінений формат через пандемію Covid-19, внаслідок чого задля збереження людського життя та здоров’я це відзначення відбувалося в більш індивідуальний спосіб.

Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви вкотре взяло участь та молитовно підтримало Годину Землі. Екобюро закликало не обмежуватись на символічне вимкнення електричного освітлення, але використати цю годину для молитовної застанови над своїм життям у спільному Божому домі, адже цьогоріч, як ніколи, людство збагнуло наскільки великою цінністю є Божий дар – життя.

Єпархіальні, екзархальні та деканальні референти Бюро УГКЦ з питань екології, які живуть в різних куточках нашої держави, об’єдналися у відзначенні цієї акції, помолившись у колі Домашньої Церкви – сім’ї при запалених свічках за збереження життя та даної Богом для нас Землі. Хтось молився вечірню в храмі, прославляючи Творця 103 псалмом, хтось зупинився на молитві Папи Франциска за нашу Землю, хтось розважав над Святим Письмом чи молитвою вервиці просив Пресвяту Богородицю про її покров в час загрози життю на Землі, а хтось роздумував над екологічним виміром Хресної дороги Господа Нашого Ісуса Христа чи робив в цей час святої Чотиридесятниці екологічний іспит сумління.

Важливим внеском для відзначення Години Землі 2020 стала молитовна програма, розроблена Екобюро УГКЦ, до якої долучились численні віряни як в Україні, так і далеко поза її межами.

Довідково:

Година Землі – найбільша всесвітня екологічна акції, яка щорічно відбувається ввечері останньої суботи березня. Ця акція була започаткована у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату.

Кожного року в Годину Землі відбувається символічне відключення світла на одну годину – у домівках, офісах, на площах міст, біля визначних місць і споруд світу. З кожним роком до цієї акції приєднується все більша кількість людей, організацій, міст, які таким чином хочуть показати свою небайдужість за долю нашого спільного дому.

Основна тема Години Землі 2020 – природа має значення. У WWF наголошують, що система життя планети дає нам все необхідне. Природа – ліси, луки, степи, болота, річки і океани та все безцінне різноманіття життя – наші головні спільники в адаптації до зміни клімату.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next