АКТУАЛЬНО

«Молитвою і солідарністю долати цинізм політиків та егоїзм бізнесу», – владика Богдан до представників Єпископських Конференцій Європи

Вівторок, 03 липня 2018, 11:00
Беручи участь у 46-й щорічній Зустрічі Генеральних Секретарів Ради Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ), яка проходила з 29 червня по 2 липня в м. Нікосія, на Кіпрі, представник УГКЦ Секретар Синоду Єпископів владика Богдан (Дзюрах) на прохання присутніх розповів про процес створення Помісної Православної Церкви в Україні та представив позицію УГКЦ із цього питання.

Окрім цього, на кінець зустрічі Секретар Синоду Єпископів УГКЦ подякував присутнім за підтримку українського народу в його захисті перед російською військовою агресією і просив про подальшу пам’ять, підтримку та молитву. Він звернув увагу, що багато хто цими днями цікавився результатами футбольних матчів чемпіонату світу, який відбувається в Росії. Натомість є ще інші «рахунки», інші цифри, які щоденно з’являються у стрічці новин, але на які останнім часом мало хто в Європі звертає увагу: кількість обстрілів української території, кількість поранених і вбитих на Сході України.

«Зрозуміло, що сучасний світ прагне видовищ і не дуже переймається тим, хто їх йому пропонує. Втім, велика опора для нас, українців, – це знати, що поряд із цинізмом політиків і егоїзмом представників бізнесу існують люди та спільноти, перед якими ми можемо принести свій біль й одержати знаки зрозуміння, співчуття і солідарності».

«Військова агресія проти України не закінчилася; в Європі – відкрита кровава рана; український народ продовжує платити високу ціну за свою свободу, за свою гідність і за своє майбутнє. Про це не можна забувати», – наголосив у виступі Секретар Синоду. Владика Богдан попросив представників Католицької Церкви в Європі, щоби вони 7 липня, коли єднатимуться зі Святішим Отцем Франциском у молитві за мир в Сирії, додали в цю молитву і благання про мир для українського народу.

Реагуючи на виступ Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, Генеральний Секретар ССЕЕ монс. Дуарте да Куна, який нещодавно відвідав Україну, поділився враженнями від пережитого в Києві та закликав присутніх остерігатися «диявольської спокуси забуття того, що відбувається в Україні, Сирії та інших регіонах Європи і світу, де люди страждають від воєн, агресії та несправедливості».

У ході цьогорічного З’їзду представники Католицької Церкви 25-ти країн Європи відслужили в неділю, 1 липня, у місцевому катедральному соборі Архиєрейську Літургію в маронітському обряді, а також мали щирі зустріч з представниками Грецької Православної Церкви Кіпру й місцевої світської влади. 

Наступна Зустріч Генеральних Секретарів Єпископських Конференцій Європи відбудеться в липні 2019 року у м. Бірмінгем (Великобританія).

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next