АКТУАЛЬНО

Молодіжна спільнота «Апостольська чота» та її духовний наставник стали переможцями у Національному конкурсі «Благодійна Україна»

Четвер, 18 квітня 2019, 12:22
16 квітня в Київській міській державній адміністрації відбулася церемонія нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна».

У номінації «Добро починається з тебе» перемогу здобули молоді юнаки та дівчата зі спільноти «Апостольська чота», що діє під наставництвом отця Михайла Греділя, пароха храму Благовіщення Пресвятої Діви Марії із м. Городка Стрийської єпархії.

Уже багато років поспіль отець Михайло Греділь у парафії Благовіщенської церкви гуртує дітей та молодих осіб. Тут вони вчаться бути справжніми християнами, добрими людьми та патріотами. Молодіжна спільнота, що зветься «Апостольська чота», займається справами добра: опікується малозабезпеченими дітьми, самотніми літніми людьми. Щорічно напередодні Різдвяних та Великодніх свят усім, хто потребує родинного затишку та турботи, отець Михайло та його вихованці організовують святкову вечерю чи сніданок. Молодь організувала у Городку постійну акцію «Корзина добра». Відтак налагодили співпрацю із крамницями міста, де розмістили кошики, у які кожен охочий мешканець може покласти продукти, солодощі, засоби гігієни. Усі зібрані пожертвування доброчинців кілька разів на місяць розносять тим, хто їх потребує.

Окрім цього, парафія нещодавно організувала власний соціальний відділ, куди кожен може принести вживані, але ще придатні речі, котрі згодом передають у сиротинці, дитячі будинки чи сім’ям, які через певні життєві обставини не можуть придбати нового одягу.

За ці заслуги спільнота «Апостольська чота» серед ста трьох лауреатів стала переможцем у номінації «Добро починається з тебе», що представляє молодіжну благодійність у  Національному конкурсі «Благодійна Україна». Переможцям вручили бурштинового Ангела Добра – найвищу нагороду за добре серце та справжню християнську позицію.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://stryiugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next