АКТУАЛЬНО

Молодь Бучацької єпархії УГКЦ пізнавала таємниці спасіння Божого створіння

Четвер, 24 липня 2014, 11:40
22 липня 2014 року Божого в с. Нирків Тернопільської області в літньому таборі «Ромашка», організованому о. Ігорем Середою, священиком Бучацької єпархії УГКЦ, була проведена конференція на екологічну тематику.

Екологічного забарвлення літньому табору надала присутність Михайла Деревенчука, референта Бюро УГКЦ з питань екології вищезгаданої єпархії. Представник Екобюро розповів молоді про те, що світ довкола нас – це Боже створіння, за яке ми перед Богом несемо відповідальність і про яке повинні дбати.

Пан Михайло наголосив на тому, що біблійне «порати і доглядати» не може означати:  загрожувати Землі та всьому, що її наповняє, перетворюючи все навкруги на пустелю. Захисник створіння Божого звернув увагу слухачів, що Земля згідно з творчим задумом Бога є тим місцем, де для всіх нас розпочинається життя вічне. Всевишній у Сині своєму вже подарував нам це життя, однак, чи ми його приймемо, залежить від кожного з нас.

Екологічний день в таборі став для багатьох цікавим та водночас пізнавальним через те, що після конференції був організований конкурс екорозмальовок. Наприкінці конкурсу найактивніші учасники були нагороджені пам’ятними закладками від Екобюро.

«Секрет нашого спасіння і спасіння всього світу дуже простий, – інтригуючи, підкреслив працівник екологічної інституції, – це з любов’ю ставитися до наших ближніх та горіти Божою любов’ю до всього того, що створив Всемогутній Творець».

Аби молодь на конкретних прикладах із повсякденного життя могла побачити, наскільки просто виявляти свою віру в Бога, екореферент ознайомив присутніх із вмістом «ековалізи» – технічними еконовинками, застосування яких сприяє збереженню природних ресурсів та енергії.

Присутність захисника створіння серед молоді і порушені ним важливі і, на перший погляд, загальновідомі речі, викликали серед молодих людей неабиякий інтерес, що підводить до висновку, що служіння для збереження створіння, яке здійснює УГКЦ через свою екологічну інституцію, справді актуальне та потрібне.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next