АКТУАЛЬНО

Молодь Київської архиєпархії грала у футбол і вчилася шанобливого ставлення до природи

Понеділок, 27 квітня 2015, 11:36
25 квітня 2015 року в м. Василькові, що на Київщині, Молодіжна комісія та Бюро з питань екології Київської архиєпархії вперше провели молодіжний турнір із футболу. На змагання прибуло 8 команд: по команді із кожного (всього 7) протопресвітерства Київської архиєпархії та команда із Київської Трьохсвятительської семінарії.

Турнір розпочався з Молебню до Богородиці в каплиці Святого Юра Василькова. Молитву очолив протопресвітер Білоцерківський і голова Молодіжної комісії отець Віталій Марцинюк. Після молитви священик звернувся до присутніх із привітальним словом, в якому наголосив, що «тепер, у час Христового Воскресіння, ми продовжуємо прославляти Бога у спосіб пропагування активного, здорового, без злих звичок способу життя».

Слід відзначити, що на відкритті турніру був присутній міський голова м. Василькова, Сабов Сергій Олександрович, який у своєму слові до учасників турніру сказав, що «приємно здивований тим, що Церква організовує такі турніри і в такий спосіб формує моральні засади в цих юнаків».

Серед присутніх були і священики, які супроводжували свої команди, а саме: протопресвітер Вишгородський о. Олег Панчиняк, який був обраний суддею цього турніру, о. Роман Шкрібенець і Степан Вавричин із Житомирського протопресвітерства, о. Теодозій Савчук, ВС, та о. Василь Окрепкий із Вінницького протопресвітерства, о. Роман Пушка із Чернігівського протопресвітерства та о. Андрій Чик із Черкаського протопресвітерства.  

Після жеребкування було розпочато турнір, який тривав 6 годин та визначив як переможця команду із Вишгородського деканату. Друге місце посіла команда із Черкащини, а третє команда - із Київського деканату.

На завершення змагань слово до учасників мав референт із питань екології Київської архиєпархії о. Роман Романович, який звернув увагу, що «цей турнір був певним відпочинком на природі, який вимагає від усіх нас бережного ставлення до довкілля». Перед нагородженням переможців о. Олег Панчиняк, звертаючись до учасників турніру, сказав, що в нас немає переможців і переможених, бо всі ми одна команда, що має на меті показати, як Церква може зорганізувати молодь до активного відпочинку із Богом, ламаючи певні стереотипи.

Після нагородження всі учасники мали можливість почастувати свіжою юшкою та запеченим м'ясом.

Прес-служба турніру

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next