АКТУАЛЬНО

Молодь Київської архиєпархії поділилася враженнями від поїздки до Тезе у Валенсії

Середа, 13 січня 2016, 13:00
З 24 грудня по 4 січня молодь Київської архиєпархії подорожувала Європою та брала участь у щорічних новорічних зустрічах Тезе, які цього разу проходили у Валенсії (Іспанія).

Групу людей постійно супроводжувало духовенство Київської архиєпархії; о. Дам’ян Габорій, о. Олег Лучка та диякон Андрій Бонис. Молоді люди залюбки користали з їхньої духовної та фізичної опіки.

У Тезе всі учасники дотримувалися розпорядку, за яким жили чотири дні. Вранці о 8:30 збиралися в парафіях, де мали спільну молитву і розважання. У цих молитвах славили Бога і просили в Нього миру для світу. Після молитви відразу відбувалася робота в групах. У групах учасники ділилися власними проблемами та проблеми своїх країн. Українці дізнавалися про проблеми в інших країнах, а інші учасники - про українські проблеми. Також були запитання, на які відповідали учасники Тезе.

Після роботи в групах був вільний час до 12:00. З 12:00 до 13:00 учасники Тезе мали спільний обід, який отримували просто неба в теплій Валенсії. Під час такого обіду всі, сидячи на траві, обмінювалися своїми радісними моментами від перебування в Тезе і спілкувалися на різні цікаві теми. Це спонукало молодь до відкритості та щирості. Після обіду, маючи трохи вільного часу, у різних церквах Валенсії відбувалися свого роду конференції, які були довільними у виборі, але потрібні та важливі для духовного та інтелектуального розвитку. О 18:00 була спільна вечеря, а о 19:00 починалися молитви та розважання.

По закінченню молитов був вільний час. Можна було оглянути вечірню Валенсію. «Сім’ї, в яких жила молодь Тезе, надзвичайно добрі та щирі», - говорить одна з учасниць Тезе - Ірина Гатун. «Вони відкриті до розмови і є радісними, що прийняли у свою оселю молодь з іншої країни». Так кожен в сім’ї ділився своєю культурою і духовністю.

Саме святкування Нового року також було надзвичайно цікавим. 31 грудня увечері, о 23:00, спільноти збиралися при парафіях на спільну молитву. Після молитви, яка тривала до 24:00, усі вийшли на двір, щоб милуватися новорічними феєрверками, а потім найцікавіше – «Представлення Народів». Усі спільноти представляли свою культуру, традиції, пісню. У цих представленнях були присутні цікаві ігри, банси, національний одяг. Паралельно була смачна їда, яку підготували мешканці Валенсії для учасників Тезе. Українці також справили неабияке враження на молодь у Тезе своїм співом, вишиванкою, танцями та цікавими іграми, адже  Україна є багатою у своїй культурі.

Вранці наша спільнота о 9:00 вирушила до Барселони, де провела незабутні дев'ять годин. Це місто залишилося в пам’яті кожного. Величні храми, цікаві музеї, парк Гавдіна та багато іншого залишило цікаві спогади про це величне місто. Значна частина молоді із задоволенням ще хоч би один раз відвідала це привабливе місто. Увечері автобус рушив до Генуї. Це портове місто приваблює своєю архітектурою та визначними місцями. Хоч погода у цей день була не досить доброю, проте це не завадило пройтися містом та оглянути важливі об’єкти.

Після екскурсії всі продовжили подорож до України, але попереду чекало чудове місто Падуя - місто св. Антонія. Наступного дня були відвідини храму, де знаходяться мощі святого Луки, а потім усі пішли до храму з мощами св. Антонія. Після Падуї автобус рушив до романтичної Венеції. Цей день став пам’ятним для всіх учасників Тезе, оскільки вони мали можливість спільно молитися на недільній Божественній Літургії із заробітчанами. Молитву очолив о. Олег Лучка. Він коротко розповів присутнім про учасників Тезе. «Ми подібні до Пресвятої родини, яка також йшла до Єрусалима і не знала, що її чекає в дорозі, де і в кого доведеться ночувати. Так само й ми їхали в Тезе і не знали, що нас чекає».

Після Богослужіння всі вирушили і екскурсійний похід вулицями цікавої Венеції і насолоджувалися прекрасними моментами та цікавими спорудами цього міста. Особливо багатьом сподобався храм св. Марка, який милує око своєю пишністю. Після прогулянки Венецією о 21:15 вирушили до Будапешта, а опісля в Україну.

Прес-служба Паломницького центру апостола Андрія

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next