АКТУАЛЬНО

Молодь Київської архиєпархії у Запоріжжі організувала Курси аніматорів

П'ятниця, 16 березня 2018, 10:52
10 березня 2018 року молодь із різних частин Центральної та Південно-Східної України з'їхалася до Запоріжжя на чергову зустріч Курсів аніматорів. Захід організувала молодь Київської архиєпархії.

Провели курси з благословення владики Степана (Менька), Екзарха Донецького, та за підтримки Центру академічного душпастирства Київської архиєпархії УГКЦ. Учасниками вишколу стали загалом 60 юнаків і дівчат з Дніпропетровської та Запорізької областей. Уже вдруге молодь збиралася в монастирі сестер василіанок, а відтак у БФ «Карітас-Запоріжжя» з метою навчитися теоретичних і духовних засад, а заодно здобути практичні навички праці з дітьми та молоддю в позашкільний час.

Як повідомляють організатори заходу, студентська молодь ЦАД з Києва та Кам’янського з радістю приїхала до Запоріжжя, аби і цього разу поділитися своїми знаннями, навичками, салезіанським аніматорським досвідом праці з дітьми та молоддю і передати дух натхнення та радості, якого кожен черпає в Бозі: «Уже після першої зустрічі 28 жовтня 2017 року кожен з учасників здобув тут багато друзів, до яких хотілося повернутися ще раз», - ідеться в повідомлення.

Розпочали захід Божественною Літургією, яку в каплиці монастиря сестер василіанок очолив владика Степан. Архиєрей у своєму слові привітав молодь та звернувся до неї із щирим батьківським словом. Він згадав свої юнацькі роки життя, своїх наставників та вчителів, тих священиків у підпіллі, приклад і вчинки яких були будуючими для молоді, що гуртувалася навколо них, і які лишилися фундаментальними до тепер. Ось тому так важливо, аби наше життя було заохоченням та прикладом для інших: «Ми покликані, як самарянка свого часу, повернутися до свого буденного середовища, аби звістити й іншим про ту криницю, про те джерело води живої, яким є сам Ісус Христос», - зазначив владика.

Відтак він закликав, щоб ці лекції були не лише основою теоретичних знань, але й стали потім корисними для застосовування цих знань на практиці: «Це теорія. А практика – це коли ви особисто зустрінетеся в житті з різними спокусами. Тоді доведеться весь цей багаж, усе, чого ви навчилися і набули, цю мораль застосовувати в житті. Потрібно буде мати силу в час, коли є більше свободи, та водночас і вседозволеності, щоб встояти в житті. І коли стикнемося із гріхом - не боятися попросити у Бога допомоги», - наголосив єпископ. Підсумовуючи, владика побажав кожному з учасників ставати моральними авторитетами для інших та особистої святості.

Навчання продовжилося теоретичними лекціями. Відтак, під час лекції з педагогіки, розглянули концепцію запобіжної системи виховання у святого Івана Боско (відомого італійського педагога ХІХ ст.). Вивчаючи ігрологію, учасники розглянули правила та особливості проведення ігор у закритому просторі. Натомість під час лекції з психології говорили про суть самооцінки особистості. Не бракувало також і практики – ігор та гуртків.

Наприкінці о. Олександр Богомаз із Мелітополя в цікавий та інтерактивний спосіб роздумав з учасниками курсів над тим, яким має бути аніматор і для чого це потрібно: «Аніматор має поєднувати в собі риси дуже багатьох професій – вихователя, психолога, керівника. Окрім цього, надзвичайно важливим є те, аби в усій цій діяльності, своїм способом життя і поведінки надихати інших, допомагати їм зростати та змінюватися, щоб ставати кращими. Грайте, бавтеся, та не грішіть - таким було гасло св. Івана Боско у вихованні молоді. У цьому дусі прагнемо жити і ми», - наголосив душпастир.

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next