АКТУАЛЬНО

Молодь Київської архиєпархії здійснила поїздку до особливих дітей

Четвер, 23 березня 2017, 16:54
У неділю, 19 березня 2017 року, молодь Київської архиєпархії здійснила поїздку до навчально-реабілітаційного центру в с. Удайці, що на Чернігівщині.

Зазначимо, що в цьому центрі живуть і навчаються сироти, позбавлені батьківського піклування, які мають інтелектуальні та фізичні вади.

«Відклавши всі свої справи, навчання та різні обов’язки, всупереч дощовій погоді і ранішньому підйому, ми розпочали нашу мандрівку, виїхавши із собору Воскресіння Христового. Наші серця були наповнені радістю і бажанням подарувати дітям тепло любові. У молитві, піснях і підготовці до майстер-класів двогодинна поїздка пройшла швидко», - розповідає учасниця заходу Анна Рашко.

«Не встиг автобус зупинитися, - продовжила вона, - як діти вже підбігали, чекаючи на зустріч. Дехто з молоді не вперше приїздив сюди, і хоч з останньої поїздки пройшло декілька місяців, діти пам’ятали спільно проведений час».

Під час зустрічі в актовому залі семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії розмовляли з дітьми про час посту, молитву, справи милосердя та добрі вчинки. Пізніше були банси, цікаві майстер-класи, в яких діти з радістю брали участь, та солодкий частунок. Родзинкою був кулінарний майстер-клас, який провела сестра-мироносиця Хризантія.

«Діти, як і кожен з нас, потребують спілкування та підтримки. Уже прощаючись, ми обмінялися з дітьми телефонами, контактами в соціальних мережах, щоб продовжувати наше спілкування та дружбу. Ми їхали, щоб поспілкуватися з дітьми, поділитися любов’ю та радістю, привезти необхідні речі, але вони подарували нам набагато більше – щирі обійми, усмішки, простоту спілкування, безпосередність і відкриті серця. Найбільш важливими для них була увага та спілкування. Діти просто підходили та обіймали тебе, нічого не запитуючи, нічого не просячи, вони ділилися найдорогоціннішим – чистим серцем та любов’ю. І це було дивовижно. Ці особливі діти, які позбавленні родинної любові, насправді мають її так багато у своїх серцях. Навіть одна така поїздка є дуже важливою, адже дарує можливість принести радість дітям і зробити нас більш уважними до потреб інших. Такі поїздки спонукають подивитися на іншу сторону життя, переосмислити власні цінності та життєві цілі», - ділилися учасники.

«Дякуємо всім, хто долучився до організації цієї поїздки – молитвою, грошовою пожертвою, речами, власними ресурсами, часом, поширенням інформації. Подяка студентам Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, БФ «Карітас-Київ», Центру академічного душпастирства УГКЦ, спільноті «Виноградник», ТУСК «Обнова», селезіанським аніматорам», - повідомила учасниця заходу Анна Рашко.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next