АКТУАЛЬНО

Молодь Самбірсько-Дрогобицької єпархії вчилася бути друзями Божого створіння

Середа, 15 липня 2015, 22:47
12 та 13 липня 2015 року Божого референт Бюро УГКЦ з питань екології Самбірсько-Дрогобицької єпархії о. Дмитро Сенейко спільно з кандидатом педагогічних наук та катехитом п. Вікторією Марко організували виїзд на природу для молодих людей: учнів катехитичних шкіл, учасників вівтарних дружин Самбірського деканату єпархії. Учасниками дійства стали 36 молодих осіб.

Місцем для відпочинку було обрано мальовничий ліс зі ставком на Самбірщині.

Мета спільного проведення часу буда двоякою. З одного боку, сформувати в молодих людях потребу та концепцію християнської спільноти. З іншого - поглибити свої знання та свідомість в ділянці ставлення до навколишнього Божого створіння.

Під час спільного відпочинку, ігор на свіжому повітрі та бесід з питань екології були порушені теми екологічної культури, гріхів проти Божого створіння, а також практичних порад щодо екологічної поведінки та кращого усвідомлення себе як повноцінних християн. Зокрема, молоді люди були зацікавлені у практичних порадах щодо зменшення кількості побутового сміття у повсякденному житті, енергозбереження, економії та зменшення забруднення води тощо.

Молодь разом із референтом з питань екології також домовилися щодо подальшої співпраці в ділянці християнської екологічної просвіти своїх парафіяльних спільнот, організації різноманітних практичних акцій, зокрема вело-прощі, осінніх екологічних місій тощо.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next