АКТУАЛЬНО

Молодь Скали-Подільської взяла участь у науках Школи християнського аніматора

Понеділок, 07 жовтня 2013, 10:52
5 жовтня при Тернопільській духовній семінарії в смт Велика Березовиця розпочався новий навчальний сезон у Школі християнського аніматора (ШХА). На курсах українську молодь навчають допомагати священику творити "живу" парафію. Головним завданням вишколу є реалізація проекту роботи з дітьми та молоддю – «Веселі канікули з Богом». Ініціатива здійснюється у рамках створення Єдиного молодіжного простору (задум УГКЦ) з благословення владики Василя (Семенюка), Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського, та за підтримки ректора ТВДС о. Івана Римара.

У парафії Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ Скали-Подільської цього літа активна молодь самотужки бралася за організацію християнського табору та «Канікул із Богом», що дало відповідні позитивні результати. Для вдосконалення такої роботи о. Василь Германюк, адміністратор парафії, з ініціативи активних парафіян – Олесі Москавлюк, Марії Германюк, Аліни Червоноокої, Ольги Фігуш та Марії Бойко – організував поїздку на перший день першого етапу зустрічі ШХА.

Початок з’їзду розпочався в парафіяльній церкві, в якій була відслужена Божественна Літургія (очолив ректор семінарії). Після Богослужіння та благословення відбулася вступна бесіда на тему: «Загальні засади аніматорства», яку провів Роман Демуш, семінарист, головний координатор цього дійства. На зустрічі також були аніматори другого етапу, які навчалися минулого року та вже мають за плечима практичні результати свого навчання, апробовані під час літніх канікул. Для прикладу, вони продемонстрували свої таланти в інсценізаціях, танцях та піснях. Після кавової перерви присутні прослухали лекцію «Слово Боже в житті аніматора», яку підготував отець Ігор Махніцький. Лекції і надалі будуть проходити кожної першої суботи місяця.

http://skalaugcc.at.ua/news/2013-10-04-454

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next