АКТУАЛЬНО

Молодь Стрийської єпархії організувала велопрощу до Кохавина

Середа, 09 травня 2018, 11:21
6 травня 2018 року відбулася молодіжна велопроща до Кохавина, що у Стрийській єпархії. У ній взяли участь понад 50 прочан. Паломництво розпочалося молитвою у храмі Пресвятої Трійці с. Станків поблизу Стрия і пройшло за маршрутом: Слобідка-Верчани-Підгірці-Олексичі-Дашава.

У храмі смт Дашава паломників зустріли парафіяни з о. Орестом Демком і о. Василем Проциком. Після спільної молитви  о. Орест поблагословив та окропив учасників велопрощі свяченою водою. Парафіяни храму почастували паломників смачним обідом. Навпроти Дашавської школи, біля могили замордованого провідника ОУН-УПА Зеновія Гойсака, молилися за борців усіх часів, полеглих за волю України.

Далі маршрут велопрощі пролягав селами: Йосиповичі-Корнелівка-Нове Село-Облазниця-Жирова-Заболотівці-Лівчиці-монастир Чину Найсвятішого Ізбавителя в Кохавині. Проща завершилася Божественною Літургією перед Кохавинською чудотворною іконою. Хоч втомлені дорогою, але з великим духовним піднесенням прочани повернулися додому. Організатори прощі висловлюють слова найщирішої подяки усім її учасникам та сподіваються на їхню участь у наступних подібних велопрощах.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next