АКТУАЛЬНО

Молодь та її духівники з 32 країн Європи зібралися в Римі

Четвер, 11 грудня 2014, 12:16
Як було б гарно, якби молодь, мотивована і підштовхнута вірою, була щасливою нести Христа на кожну дорогу, кожну площу, в кожен куточок Землі. Це цитата з Апостольського повчання "Радість Євангелія" (Evangelii Gaudium), яку Папська рада у справах мирян у співпраці з Радою єпископських конференцій Європи хоче осмислити під час IV Європейської конференції душпастирства молоді, що цими днями проходить у Римі.

Ця зустріч є також продовженням співпраці між тими, хто керує і здійснює своє служіння у молодіжному душпастирстві, що мало свій добрий початок і плідність ще в 90-х роках. Власне, перша така конференція "Разом дорогами Європи" відбулася в Римі в 1994 році.

Завданням цієї конференції є також сприяти спільним роздумам відповідальних за молодіжне душпастирство в різних країнах, щоб зібрати разом різні виклики та труднощі, з якими зіштовхуються молоді люди Європи на дорозі віри.

Цього року конференція проходить у Римі 11-13 грудня при Папській міжнародній колегії Марії Матері Церкви і має тему "Молода Церква – свідок радості Євангелія".

Участь у конференції беруть близько 130 делегатів (єпископи, священики, молодь) із 32 країн Європи. Українську Греко-Католицьку Церкву на цій конференції представляють: отець Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ; о. Любомир Гладюк, голова Молодіжної комісії Львівської архиєпархії, та Роман Демуш, представник Єдиного молодіжного простору УГКЦ.

dyvensvit.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next